Ned17022019

Posljednje izmjene04:39:39 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo NAJAVA Obilježavanje Dana OS RH u Lepoglavi

Ostale vijesti

NAJAVA Obilježavanje Dana OS RH u Lepoglavi


Udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava i ove će godine u Lepoglavi (u nedjelju, 27. svibnja), zanimljivim programom, obilježiti Dan OS RH, ujedno i Dan otvorenih vrata Udruge. U nedjelju, 27. svibnja program će započeti u 8 sati misom u lepoglavskoj crkvi za poginule, zatočene, nestale i umrle hrvatske branitelje te pripadnike oružanih snaga RH.

Nakon toga (u 9.30 sati) kod spomen obilježja poginulim braniteljima na gradskom groblju u Lepoglavi bit će položeni vijenci i upaljenje svijeće. U 10 će sati u gradskom parku (kod upravne zgrade Grada Lepoglave) biti otvorena svečanost obilježavanja Dana OS RH. Tom će se prigodom moći razgledati izložba fotografija, ratnog i vojnog znakovlja te vojne opreme, dobiti informacije o mogućnostima školovanja i karijere u vojsci, te sudjelovati i pratiti pokazno gađanje članova Udruge P.A.S. I Streličarskog kluba PUMA iz Varaždina.

Program:
     08.00 – Sveta misa za poginule, zatočene, nestale i umrle hrvatske branitelje te pripadnike oružanih snaga RH u lepoglavskoj crkvi.

     09.30 – Komemoracija, polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod centralnog križa na lepoglavskom groblju za sve poginule branitelje s područja grada Lepoglave.

     10.00 – otvaranje svečanosti obilježavanja Dana oružanih snaga RH u gradskom parku pored Doma kulture u nazočnosti predstavnika MORH-a, Ministarstva branitelja, Županije varaždinske i Grada Lepoglava te brojnih braniteljskih udruga.
               - izložba ratnih fotografija i zastava dijela ratnih postrojbi iz Domovinskog rata i desetak braniteljskih udruga s područja Županije varaždinske i šire, te kratko javno predstavljanje istih.
               - izložba ratnog i vojnog znakovlja (amblema) i nekih ratnih trofeja,
               - izložba zanimljive vojne opreme,
               - predstavljanje Oružanih snaga RH te upoznavanje s mogućnošću školovanja i karijere u vojsci
               - pokazna vježba i taktičko gađanje iz replika....... u organizaciji Udruge P.A.S (Paintball, Airsoft i Survival klub Lepoglava)
               - pokazno gađanje predstavnika Streličarskog kluba Puma Varaždin i probna gađanja svih zainteresiranih posjetitelja, s mogućnošću popunjavanja pred-pristupnica i konkretnih dogovora za osnivanje streličarskog kluba u Lepoglavi.

11,30 – Podjela zahvalnica za doprinos u radu udruge.

12.00 – druženje branitelja i pripadnika OS RH sa svim sudionicima i gostima, uz podjelu vojničkog graha i okrjepu.

14.00 – završetak programa