Sri20022019

Posljednje izmjene04:56:04 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo PRAZNIK RADA Proslava uz nezaobilazan grah u gradskom parku

Ostale vijesti

PRAZNIK RADA Proslava uz nezaobilazan grah u gradskom parku


Praznik rada u Lepoglavi proslavljen je uz kuhani grah u gradskom parku, kojeg je za sve građane osigurala Gradska organizacija SDP-a Lepoglava.

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Lepoglava Hrvoje Kovač kazao je prilikom proslave Praznika rada kako danas mnogi nemaju razloga za slavlje jer su stečena prava radnika sve ugroženija, a postoji i veliki broj onih koji ne mogu ostvariti jedno od osnovnih ljudskih prava – pravo na rad, međutim, na današnji dan ipak gleda optimistično.
Na području grada Lepoglave nezaposlenost je samo u godini dana smanjena za 75 osoba i trenutni podaci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje govore o 181-oj nezaposlenoj osobi s područja Lepoglave. Nisu to toliko loše brojke, međutim, ono što je svakako loše i protiv čega se moramo boriti jest cijena rada. Naši ljudi su izrazito marljivi, vrijedni i produktivni i zato moraju biti adekvatno plaćeni. Dosta je rada za pola minimalca na ruke, a pola za bonove i fasung! – kazao je Kovač.
Dodao je da zbog mnogih koji danas još uvijek nisu u prilici veseliti se plaći koja stiže ovih dana, važno je očuvati zajedništvo, razumijevanje i solidarnost, jer jedino tako možemo ostvariti bolje sutra, u kojem će svaki radnik od svojeg rada moći živjeti životom koji je dostojan čovjeka.
Iskreno sam zahvalan svim radnicama i radnicima koji su svojim radom izgradili Lepoglavu u kojoj moja generacija danas živi. Ona je plod vaših ruku i zato vam svima od srca čestitam Međunarodni praznik rada! – zaključio je Kovač.

Proslavi u Lepoglavi, koja nije imala političke govore ili razna obraćanja, pridružili su se građani Lepoglave sa svojim obiteljima koji su svi zajedno u ležernom i ugodnom druženju praznično prijepodne proveli u lepoglavskom parku uz prigodni grah kao tradicionalnu prvomajsku kulinarsku deliciju čijih je 150 porcija nestala kroz sat vremena.

Inače, proslava Praznika rada u Lepoglavi započela je budnicom Limene glazbe Lepoglava na lepoglavskim ulicama.