Čet17012019

Posljednje izmjene01:51:18 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo TRI KRALJA NA RAVNOJ GORI (FOTO) Lijepo vrijeme na Ravnu goru privuklo velik broj planinara, izletnika i hodočasnika

Ostale vijesti

TRI KRALJA NA RAVNOJ GORI (FOTO) Lijepo vrijeme na Ravnu goru privuklo velik broj planinara, izletnika i hodočasnika


Blagdan Sveta tri kralja i ove je godine proslavljen pohodom na Ravnu goru i misnim slavljem u tamošnjoj kapeli Sveta tri kralja.

S obzirom na vremenske uvjete, okupljanje na Sveta tri kralja izgledalo je kao tradicionalno okupljanje na Uskrsni ponedjeljak. Iznenađujuća visoka temperatura za ovo doba godine i prohodne ceste bez snijega na Ravnu su goru izmamile brojne planinare, hodočasnike i izletnike.
Već u podnožju Ravne gore moglo se, prema broju parkiranih automobila, zaključiti da je ove godine broj onih koji su na blagdan Sveta tri kralja odlučili doći do njenog vrha velik. Planinarski domovi bili su ispunjeni kao i kapela Sveta tri kralja za vrijeme misnog slavlja. Dio hodočasnika nije ni mogao uči u kapelu, a s obzirom na to da ni ove godine nije bilo razglasa, svi oni koji su ostali vani nisu mogli u potpunosti pratiti misno slavlje.

Grad Lepoglava i Općina Bednja tradicionalno za blagdana Sveta tri kralja sve nazočne na Ravnoj gori časte kuhanim vinom i čajem. Učinili su to i ove godine. Pripremljeno je 80 litara vina, koje je brzo nestalo, te oko 50 litara čaja za koji baš i nije vladao tolik interes.

Ne pamti se da je ovom prigodom na Ravnu goru stiglo i toliko političara. Uz "domaćine" – gradonačelnika Grada Lepoglave Marijana Škvarića, njegova zamjenika Hrvoja Kovača i predsjednika Gradskog vijeća Roberta Dukraića te načelnika Općine Bednja Damira Poljaka i njegova zamjenika Ivicu Hrenića, koji su dijelili vino i čaj okupljenima, na Ravnoj su gori, između ostalih, bili državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, saborski zastupnik Anđelko Stričak i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.