Pon26072021

Posljednje izmjene11:17:23 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Ostalo TAMBURAŠKI ORKESTAR BISERI Kamenički tamburaši nastupili na Susretima hrvatskih tamburaških orkestara i sastava

TAMBURAŠKI ORKESTAR BISERI Kamenički tamburaši nastupili na Susretima hrvatskih tamburaških orkestara i sastava


Više od 450 najboljih hrvatskih tamburaša iz 12 tamburaških orkestara nastupilo je na 23. susretima hrvatskih tamburaških orkestara i sastava, održanim u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, u Dugom Selu. U tom odabranom društvu nastupio i je Tamburaški orkestar Biseri iz Kamenice.

- Veliki je uspjeh za naš Orkestar nastupiti na smotri koja okuplja najbolje hrvatske tamburaške orkestre. Neki od njih djeluju i više od pola stoljeća, a mi smo proslavili "tek" sedam godina postojanja. U tako kratkom vremenu uspjeli smo izboriti pravo nastupa na ovako značajnoj tamburaškoj smotri što je potvrda kvalitetnog rada i naše kvalitete. Ujedno, velik je to uspjeh za Kamenicu i grad Lepoglavu – istaknula je predsjednica Tamburaškog orkestra Biseri Marija Rodek.

Nastup na 23. susretima hrvatskih tamburaških orkestara i sastava, u čijoj je selekciji sudjelovalo 70 tamburaških orkestara i sastava iz 11 hrvatskih županija, Tamburaški orkestar Biser iz Kamenice izborio je na županijskoj smotri.

Kamenički tamburaši, pod ravnanjem Franje Ježeka, s 23. susreta hrvatskih tamburaških orkestara i sastava vratili su se s priznanjem za nastup te potvrdom kvalitete svirajući uz bok KUD-ova i sastava iz Zagreba, Karlovca, Siska, Varaždina,...

fotografije: Hrvatski sabor kulture