Sri12082020

Posljednje izmjene11:11:40 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Ostalo ČIPKARSTVO Lepoglavska čipka predstavljena na festivalu u Bobowi

ČIPKARSTVO Lepoglavska čipka predstavljena na festivalu u Bobowi


Proteklog je vikenda u poljskom gradu Bobowi održan međunarodni festival čipke na kojem je predstavljena lepoglavska čipka.
Festival je trajao od 6. do 10. listopada i u ta je tri dana posjetiteljima festivala predstavljena izrada lepoglavske čipke. Predstavile su je članice Udruge Ekomuzej Lepoglava Karmen Šoštarić i Josipa Rudec, koje su osim prezentacije lepoglavske čipke i njene izrade sudjelovale i na radionicama izrade čipke iz Bobowe.
Uz lepoglavsku čipku na ovom su uglednom festivalu predstavljene i čipke iz Austrije, Belgije, Češke, Engleske, Estonije, Finske, Francuske, Nizozemske, Njemačke, Mađarske, Poljske, Rusije i Slovačke, a prikazana je i instalacija "Most koji nas povezuje", zajednički projekt nekoliko europskih zemalja u kojem je sudjelovala i Lepoglava.
Ova vrijedna međunarodna promocija lepoglavske kulturne baštine ostvarena je kroz program međunarodne kulturne suradnje pod nazivom "Predstavljanje kulturne baštine Lepoglave na UNESCO listi –17th International Festival of Bobbin Laces, Bobowa" koji sufinancira Ministarstvo kulture. U realizaciji programa sudjelovali su TKIC d.o.o i Zadruga lepoglavske čipke.