Pet21022020

Posljednje izmjene11:59:51 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Ostalo ŽUPANIJSKA SMOTRA PUHAČKIH ORKESTARA – Limena glazba Lepoglava izborila nastup na 30. susretu hrvatskih puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom

ŽUPANIJSKA SMOTRA PUHAČKIH ORKESTARA – Limena glazba Lepoglava izborila nastup na 30. susretu hrvatskih puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom


Lepoglava je bila domaćin 12. županijske smotra puhačkih orkestara Varaždinske županije. Na Smotri su nastupile limene glazbe iz Lepoglave, Brezničkog Huma i Ludbrega koje su se, prije natjecateljskog djela smotre, predstavile građanima revijalnim nastupom na otvorenom ispred Doma kulture.

Uslijedio je natjecateljski dio smotre koji je održan u Domu kulture, a tijekom kojeg su se sva tri orkestra predstavila pojedinačnim nastupima izvodeći po tri skladbe.
- Osobito nam je zadovoljstvo što se upravo u Lepoglavi održava ovogodišnja smotra puhačkih orkestara Varaždinske županije. Lepoglava ima jaku glazbenu tradiciju i velik broj školovanih glazbenika, a ove će godine proslaviti značajan jubilej – 60 godina Limene glazbe Lepoglava – rekao je uoči smotre lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, ujedno i predsjednik Limene glazbe Lepoglava.

Odlukom selektora Hrvatskog sabora kulture prof. Šime Vulelije, na 30. Susret hrvatskih puhačkih orkestara, koji će se održati 11. i 12. lipnja u Novom Vinodolskom, plasirala se Limena glazba Lepoglava.