Uto02062020

Posljednje izmjene06:28:52 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Ostalo Video: Grad preuzeo ''Novo posredovanje''

Video: Grad preuzeo ''Novo posredovanje''

preuzimanje-posredovanja-n
Nakon višegodišnji napora ključevi su konačno u rukama Grada
Zamjenik gradonačelnika Gredelj osobno se uvjerio kako su to pravi ključevi

Sukladno Ugovoru o darivanju između Ministarstva pravosuđa i Grada Lepoglave jučer je održano službeno uručenje ključeva zgrade "Novo posredovanje" u Lepoglavi. Ispred Ministarstva pravosuđa predaju ključeva izvršio je upravitelj Kaznionice u Lepoglavi, Zvonimir Penić, a te iste je u ime Grada preuzeo zamjenik gradonačelnika Alojz Gredelj.

Uručenje ključeva te poslovne zgrade predstavlja finalizaciju ugovora o darivanju nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske, kojom je do sada upravljala Kaznionica i daje je Gradu Lepoglava na daljnje korištenje. Grad je iskazivao veliki interes za taj objekt koji ukupno obuhvaća oko 3700 četvornih metara i nalazi se u blizini Crkve, a inicijativa se pokrenula u svrhu sustavnog uređivanja stare gradske jezgre. Po tom pitanju Kaznionica im je uvijek izlazila u susret.

Taj prostor kojim je do sada upravljala Kaznionica, ranije je ustupan Gradu za organiziranje Festivala čipke i ostalih događanja. Ovaj te mnogi drugi primjeri, svjedoče o dosadašnjoj uspješnoj suradnji Grada i Kaznionice, čime se potvrđuje činjenica da je zatvor integrirani dio društva a ne izolirana cjelina. Predstavnicima Grada upućujem iskrene želje i čestitke za uspješno upravljanje ovim objektom koji će nesumnjivo biti od koristi svim stanovnicima Grada Lepoglava. - rekao je upravitelj Kaznionice u Lepoglavi, Zvonimir Penić.

Postojeći prostor pretvorit će se u Muzej čipke i čipkarstva te koristiti za smještaj muzejsko – galerijskih sadržaja, kojeg su predstavnici Grada i Ministarstva na kraju svečanog otvaranja prostora kratko i obišli.

Fotografije: Bojan Migač