Sri08042020

Posljednje izmjene01:12:48 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Ostalo Stand-up nastup uljepšao subotu

Stand-up nastup uljepšao subotu

stand-up-n

Britkim, direktnim, konkretnim i nadasve inteligentnim skečevima subotnje su hladno večer u Domu kulture usijali nastupi četvero odličnih stand up komičara.

Na pozornici su se redom izmijenjivali Goran Furjan iz Varaždina, Aleks Curač - Šarić iz Rijeke, Marina Orsag iz Zagreba i Vlatko Štampar iz Čakovca koji je izmamio najveće ovacije kako zbog skečeva na račun ivančana tako i zbog zaista bravuroznog nastupa. Svaki od komičara predstavio je svoj stil i svoje "fore" koje su redom nasmijale svih stotinjak posjetitelja.Lepoglavčani, ne naviknuti na ovakav humor, uz početno čuđenje i laganu neugodu, brzo su se priviknuli i potpuno prepustili humoru čime su i sami dali glavni "štih" dobroj atmosferi.

Sat i pol smijeha prebrzo je prošlo, a u kratkom razgovoru s nekolicinom od gostiju kritike su izrazito pozitivne te je predloženo da se ovakvi nastupi organiziraju češće. Za vas koji nije bili na stand up nastupu šaljive četvorke, evo kratak osvrt na definiciju ovakvog komičarskog izričaja.

Stand-up komičar je osoba koja humorističnim nastupom nastoji nasmijati i zabaviti publiku na pozornici. Upravo ova izražena osobnost stand up komičara, dinamika komunikacije s publikom te aktualnost i bliskost sadržaja, odvajaju stand up komediju od npr. humoristične monodrame. Stand up komičar je svoj i pisac i izvođač, što u slučaju ovog drugog to najčešće nije slučaj. Ne postoji dovoljno dobar prijevod engleskog izraza 'stand up', no ustvari radi se o svojevrsnom humorističnom, komičarskom nastupu u kojem se izražava stav o nečemu. Izvan engleskog govornog područja, gdje je i nastala, ova vrsta scenskog nastupa postaje sve omiljenija što svjedoči i ovaj odličan nastup u Lepoglavi.

Foto: Bojan Migač