Pet14082020

Posljednje izmjene11:11:40 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Manifestacije NAJAVLJENI LEPOGLAVSKI DANI Tri će dana nadolazećeg vikenda biti ispunjena brojnim kulturno - zabavnim događanjima

NAJAVLJENI LEPOGLAVSKI DANI Tri će dana nadolazećeg vikenda biti ispunjena brojnim kulturno - zabavnim događanjima


- Od 13. do 15. srpnja Lepoglava će se nizom kulturno – zabavnih događanja predstaviti prijateljima i gostima – tim je riječima na konferenciji za medije lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić najavio turističko - zabavnu manifestaciju Lepoglavski dani. Bit će to deveto izdanje manifestacije kojom počinje zabavno – društvenim događanjima sadržajno bogato ljeto u Lepoglavi, istaknuo je gradonačelnik Škvarić napomenuvši da nakon Lepoglavskih dana, tijekom kojih će uživati sva čula onih koji će ovog vikenda posjetiti Lepoglavu, slijede i ostale manifestacije kojima je Grad Lepoglava također pokrovitelj – Jailhouse festival, Dani sporta, zabave i kulture u Višnjici, proslava Bartolova u Kamenici te Festival čipke u Lepoglavi.

Program Lepoglavskih dana ispred organizatora predstavili su direktorica Ureda Turističke zajednice Grada Lepoglave Ljubica Dubovečak i direktor Turističko kulturno informativnog centra Damjan Županić.

- Želimo da svi koji će od 13. do 15. srpnja posjetiti Lepoglavu iz nje odu s dobrom vibrom – poručila je Ljubica Dubovečak izdvojivši bogat sajmeni program s 40-ak izlagača koji će se predstaviti na Sajmu turizma i enogastronomije te Međunarodnom sajmu minerala.
- Pripremili smo dosta opsežan i zanimljiv program za djecu nazvan Šareni kutak kroz koji ćemo se osvrnuti na našu tradiciju. Djeca će na radionicama koje pripremamo naučiti sama cifrati licitare, raditi predmete od gline te cvjetove od krep papira, radit će zmajeve i vjetrenjače što će, vjerujem, klincima biti dosta interesantno. Imat ćemo i radionice žongliranja i filatelije – najavila je bogat program koji će Lepoglavski dani ponuditi najmlađima. Na svoje će doći i oni stariji koji će moći uživati u koncertima, prezentacijama, predstavama i natjecanjima. Tako će se i ove godine održati Lepoglavske zabavne igre na kojima će se natjecati ekipe iz sedam gradskih mjesnih odbora. Ukupno će nastupiti oko 150 natjecatelja koji će svoje znanje, snagu, brzinu i spretnost odmjeriti u zanimljivim i neobičnim disciplinama. Željni rekreacije moći će se odlučiti za pješačenje Šumskom vilom te tako upoznati dio sportsko-rekreativnog sadržaja koji nudi Lepoglava.

- Ove smo godine odlučili da se program više neće odvijati u prijepodnevnim satima već u poslijepodnevnim, kada to više odgovara posjetiteljima – najavio je jednu od novina ovogodišnjih Lepoglavskih dana direktor TKIC-a Damjan Županić. Jedna od novina je i gljivarijada. U šumama oko Lepoglave brat će se gljive, i to sve na koje berači naiđu. Sve ubrane gljive bit će predstavljene na posebnoj izložbi na kojoj će informacije o njima dati gljivarski stručnjaci.
- Lepoglavske dane organiziramo u suradnji s udrugama s gradskog područja koje su se i ove godine svojim aktivnostima uključile u program manifestacije. Tako primjerice ove godine imamo zanimljivu šahovsku majstoricu, gledanje zvijezda, tehnički pregled bicikala, vatrogasne prezentacije, prezentaciju automobila s posebnom opremom i drugo – naglasio je Damjan Županić najavivši i bogat koncertni program u kojem će, između ostalih, nastupiti Tomislav Goluban te Kavaliri. Za smijeh će se ove godine pobrinuti Davor Dretar Drele i Vid Balog koji će odigrati predstavu Remetinec, ali i pratiti i voditi ovogodišnje natjecanje u pripremi kotlovine "Pri klijeti".

Ovo je tek dio programa koji će se ovog vikenda odvijati u Gradskom parku u Lepoglavi za vrijeme trajanja manifestacije Lepoglavski dani koja će biti otvorena sanjivom i neuobičajenom izložbom akademskog slikara Zlatana Pinteka.

Posjetitelji koji ne žele propustiti nastup hrvatske nogometne reprezentacije na završnici Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji ne moraju se brinuti. Naime, organizatori Lepoglavskih dana pripremit će zajedničko gledanje utakmice u Gradskom parku, nadaju se one finalne.