Sri20022019

Posljednje izmjene04:56:04 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Manifestacije VATROGASNO NATJECANJE (FOTO) Lepoglava ugostila više od dvije tisuće vatrogasaca

VATROGASNO NATJECANJE (FOTO) Lepoglava ugostila više od dvije tisuće vatrogasaca


Gotovo dvije i pol tisuće sudionika, od čega su nešto više od polovicu te brojke činili pripadnici vatrogasne mladeži s područja Varaždinske županije, sudjelovalo je u Lepoglavi, prvog dana listopada, na 12. natjecanju vatrogasne mladeži Varaždinske županije.

Natjecanje je počelo u jutarnjim satima i trajalo je tijekom cijelog dana. Održavalo se na Sportsko-rekreacijskom centru u Lepoglavi gdje su se, savladavajući prepreke i izvršavajući vatrogasne zadatke na postavljenim poligonima, natjecali pripadnici vatrogasne mladeži i podmlatka iz ukupno 110 ekipa dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja cijele Varaždinske županije.

Nakon natjecateljskog djela, koje je trajalo gotovo do večernjih sati, uslijedilo je svečano zatvaranje koje je započelo defileom sudionika natjecanja, nastavljeno pozdravnim govorima, podjelom nagrada najboljima te spuštanjem zastave.

Ispred organizatora natjecanja – Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, nazočnima se obratio predsjednik Zajednice Nedjeljko Vukalović istaknuvši da je natjecanje odrađeno na visokoj razini.
- Po masovnosti pripadnika vatrogasne mladeži Vatrogasna zajednica Varaždinske županije u samom je vrhu Republike Hrvatske – zaključio je Vukalović zahvalivši se svima koji su sudjelovali u organizaciji natjecanja pa tako i domaćinu DVD-u Lepoglavi i Vatrogasnoj zajednici grada Lepoglave ispred koje je pozdrave svim sudionicima natjecanja uputio predsjednik Marijo Canjuga.
- Drago mije da u Lepoglavi vidim ovoliko djece. Iako svi niste mogli biti prvi, svi vi ste pobjednici samim time što ste vatrogasci koji će svima nama, kada će to biti potrebno, pružiti pomoć – istaknuo je zamjenik gradonačelnika grada Lepoglave Hrvoje Kovač uputivši i zahvalu volonterima koji su odradili veliki posao u pripremi i provedbi natjecanja.

Župan Radimir Čačić konstatirao je da je Varaždinska županija vodeća po mnogo čemu pa tako i po vatrogastvu. Podsjetio je tom prigodom i na uspjeh vatrogasne mladeži ostvaren na vatrogasnoj olimpijadi u Villachu.