Pon23072018

Posljednje izmjene02:53:34 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Manifestacije NAJAVA Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja kod kapele Majke Božje Snježne u Žarovnici

NAJAVA Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja kod kapele Majke Božje Snježne u Žarovnici


Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja i ove će se godine, kao i lani, obilježiti misnim slavljem i druženjem građana i branitelja kod kapele Majke Božje Snježne u Žarovnici. Bit će to prigoda onima koji neće otići na centralnu proslavu 22. obljetnice vojno – redarstvene akcije "Oluja" u Knin, da ipak zajedno proslave i obilježe jedan od najznačajnijih datuma u hrvatskoj povijesti.

Proslavu, u suradnji s braniteljskim udrugama iz okolice, organizira udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava, a glavni je pokrovitelj Grad Lepoglava.
Uoči proslave, u jutarnjim satima 5. kolovoza, točnije u 8.45 sati gradsko će izaslanstvo u nazočnosti članova obitelji poginulih branitelja i predstavnika braniteljskih udruga počast poginulim braniteljima odati kod spomen obilježja na groblju u Lepoglavi i u Kamenici, a dan ranije u Višnjici.

Misno će slavlje u kapeli početi u 10 sati, a na njega će branitelji stići u koloni predvođeni državnom i zastavama braniteljskih udruga. Nakon misnog slavlja bit će proglašeni pobjednici 1. brdske utrke "Kamenica – kapela Majke Božje Snježne", koja će se toga dana trčati po prvi puta, a čije će sudionike okupljeni dočekati na platou ispred kapele u 9.30 sati. Nakon proglašenja najboljih trkača, svi će okupljeni druženje nastaviti uz besplatan vojnički grah i tamburaški sastav Misterij.

Inače, 5. kolovoza slavi se i blagdan Majke Božje Snježne tako da će se kod kapele u Žarovnici održati i prošćenje.