Ned24062018

Posljednje izmjene10:42:14 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Manifestacije LEPOGLAVSKI DANI (2. DAN) Mjesni odbor Purga pobjednik natjecanja u pripremi kotlovine

LEPOGLAVSKI DANI (2. DAN) Mjesni odbor Purga pobjednik natjecanja u pripremi kotlovine


Drugi dan manifestacije Lepoglavski dani otvorili su izlagači na 15. sajmu turizma i enogastronomije, 9. susretima vina z bregov, Međunarodnom sajmu minerala te izložbi malih životinja. Posjetitelji su tijekom cijelog dana na navedenim sajmovima imali prilike razgledati i kupiti tradicijske predmete, kušati domaća jela i vina te od izlagača iz nekoliko zemalja razgledati i kupiti minerale iz gotovo cijelog svijeta.

Djeca su se mogla zabaviti igrajući se uz animatore dok su se oni stariji u poslijepodnevnim satima "zabavljali" pripremajući kotlovinu. Naime, održano je 2. natjecanje u pripravi kotlovine na kojem je nastupilo 19 ekipa – Kotlovinska akcijska grupa Sjeverozapad, Žene s centra svijeta Ludbreg, DVD Lepoglava, Varaždinci, Šogori, Ljuta mafija, Kameničko Podgorje, Branitelji Hrvatske Lepoglava, Branitelji Hrvatske Lepoglava – Višnjica, HDZ Ivanec, Otrovanski breg Pitomača/Bednja, Udruga vinara i vinogradara Klopotec, Turistička zajednica Sveti Martin na Muri, Mjesni odbor Purga, Debele kobase Samobor, Lovačko društvo Srnjak Lepoglava, KUD Lepoglavski pušlek, HNS Lepoglava i udruga lepoglavski ahat.
Sve su ekipe, skrivajući tajne sastojke i način spravljanja, pripremale kotlovinu. Koja je od njih bila najbolja odlučilo je stručno povjerenstvo. Najviše bodova članovi povjerenstva dali su kotlovini ekipe Mjesnog odbora Purga kojem je pripalo prvo mjesto i poklon – set za pripremu kotlovine. Drugo je mjesto osvojila domaća ekipa Ljuta mafija, a treće ekipa iz Samobora Debele kobase. I njima su pripali kompleti za pripremu kotlovine, ali nešto manje veličine.

Program se nakon toga preselio na glavnu pozornicu na kojoj održan Zumba party te su nastupili mladi plesači i plesačice Studija Feel. Lepoglavski pušlek je potom posjetitelje nasmijao novim predstavama, a glazbeni sastav Elita večernjim koncertom.

Uz navedena događanja, tijekom subotnjeg je programa održana je prezentacija automobila s posebnom opremom te 2. memorijal Franjo Kelemen. Biciklistički klub Lepoglava organizirao je tehnički pregled bicikala, šahisti su održali šahovski turnir, a filatelisti filatelističku radionicu. Lepoglavski astronomi omogućili su posjetiteljima promatranje neba i planeta teleskopom.