Ned24062018

Posljednje izmjene10:42:14 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Manifestacije LEPOGLAVSKI DANI Grupa Vigor zagrijala atmosferu prvog dana manifestacije Lepoglavski dani

LEPOGLAVSKI DANI Grupa Vigor zagrijala atmosferu prvog dana manifestacije Lepoglavski dani


Otvorenjem izložbe fotografija "Svijet minerala " Foto kluba Deseti K i udruge Lepoglavski ahat, u Lepoglavi su počeli osmi po redu Lepoglavski dani.

Izložbu je u Gradskom parku otvorio lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić. Ujedno je tom prigodom otvorio i manifestaciju koja je, istaknuo je, osmišljena da bogatstvo i vrednote lepoglavskog kraja prikaže na neformalan i zabavan način.
- Prekrasni minerali dio su lepoglavskog bogatstva koje je prikazano ovom izložbom – rekao je o izložbi gradonačelnik Škvarić. 

- Izložba je rezultat suradnje Fotokluba Deseti K i udruge Lepoglavski ahat, a nastala je kao plod dogovora da se arhiviraju svi uzorci iz zbirke minerala koju posjeduje udruga Lepoglavski ahat – istaknuo je autor fotografija Božidar Breški, član Fotokluba Deseti K kojeg je ovom prigodom predstavila njegova tajnica Draženka Stančić.
- Klub je poznat po tri stvari i to razmjeni fotografskog znanja i vještina, radu s mladima i suradnji s drugim udrugama. Za svoj je rad Klub, kao i njegovi članovi, dobio niz priznanja i nagrada pa tako i najprestižniju nagradu za dječje fotografsko stvaralaštvu "Rose of Lidice". Uz Klub nagradu je dobila i članica Tamara Grdak – rekla je Stančić.

- Ova izložba donosi presjek lepoglavskih minerala i ujedno pruža prigodu da ih se razgleda nekako "komotnije". Jedno je i poticaj da se posjeti bogata zbirka minerala udruge Lepoglavski ahat – istaknuo je predsjednik udruge Lepoglavski ahat Damir Vrtar.

Nakon otvorenja izložbe, program prvog dana 8. Lepoglavskih dana nastavljen je na glavnoj pozornici na kojoj je atmosferu u Gradskom parku, pred mnoštvom okupljenih, među kojima veliki broj mlađih posjetitelja, zagrijala grupa Vigor.