Pet29052020

Posljednje izmjene03:54:06 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Manifestacije FESTIVAL ČIPKE Sandra Bagarić najavila svoj lepoglavski koncert

FESTIVAL ČIPKE Sandra Bagarić najavila svoj lepoglavski koncert


Dva tjedna uoči koncerta koji će održati u okviru 18. međunarodnog festivala čipke, operna pjevačica Sandra Bagarić došla je u Lepoglavu i obišla lepoglavsku župnu crkvu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u kojoj će nastupiti drugog dana trajanja festivala, 19. rujna, od 19 sati.

Sandra Bagarić crkvu je obišla u pratnji svog domaćina, lepoglavskog gradonačelnika i direktora festivala Marijana Škvarića te članova festivalskog Organizacijskog odbora.
- Prostor je prekrasan. Nikad nisam vidjela ovako lijepe i očuvane crkvene orgulje – istaknula je Bagarić najavivši koncert koji će povezati Lepoglavu i Bosnu i Hercegovinu – zemlju partner ovogodišnjeg festivala.
- Prvi dio koncerta bit će sakralnog tipa s nastupom na crkvenom koru, dok će drugi dio biti u znaku popularnije glazbe primjerene izvođenju u sakralnim objektima. Bit će to, primjerice, pjesme iz popularnih opereta – otkrila je Sandra Bagarić, ambasadorica lepoglavskog Festivala čipke.

Uz izraze dobrodošlice, poznatoj je opernoj pjevačice darovana ogrlica, rad lepoglavske umjetnice Snježane Varović.
- Ovaj me poklon jako razveselio. Ogrlica je prekrasna i nosit ću je na lepoglavskom koncertu. Vjerujem da će mi donijeti sreću – kazala je Sandra Bagarić izrazivši zadovoljstvo što će uskoro nastupiti u Lepoglavi.