Pet29052020

Posljednje izmjene03:54:06 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Manifestacije ZAVRŠIO JAILHOUSE FESTIVAL Dobro raspoloženje i brojna publika obilježili i posljednji dan ovogodišnjeg Jailhouse festivala

ZAVRŠIO JAILHOUSE FESTIVAL Dobro raspoloženje i brojna publika obilježili i posljednji dan ovogodišnjeg Jailhouse festivala


Nakon deset dana trajanja, jučer je u Lepoglavi, nastupom nenadmašnog Željka Pervana, završen peti po redu Jailhouse festival.

Brojna je publika nedjeljnu večer u Lepoglavi provela u gradskom parku dobro se zabavljajući uz jednog od naših najsmješnijih stand-up komičara koji je svojim jedinstvenim stilom objasnio što se ustvari događa u Hrvatskoj, kakvi su odnosi muškaraca i žena te roditelja i djece u Hrvata te zašto nam gospodarstvo i odnosni sa susjedima nisu baš na zavidnoj razini. S obzirom na to kako Pervan doživljava i opisuje aktere naše društvene i političke scene, ne trebamo se ni čuditi situaciji u kojoj se nalazimo, a koja je unatoč svoj svojoj ozbiljnosti, zahvaljujući Pervanovoj interpretaciji, bila razlog za brojne salve smijeha i pljeska.

- Jedva sam vas našao, nigdje na cesti nema table Lepoglava, samo ima ona za Ivanec. J..... te, pa Lepoglava je zaslužna što mi Hrvati znamo pisati, a nema table. Lepoglava nema table, a druge je selendre imaju – rekao je na početku Pervan izazvavši opće oduševljenje publike koja mu je podršku davala tijekom cijelog nastupa kojim je završen ovogodišnji Jailhouse festival, za kojeg možemo zaključiti da je bio sadržajno zanimljiv, zabavan, edukativan, interaktivan i opuštajući. I dok je publika opušteno pratila sva festivalska zbivanja, organizatori iz Nezavisne udruge mladih i njihovi partneri nisu si u potpunosti mogli dozvoliti taj luksuz. Vodeći do kraja brigu o svakom organizacijskom segmentu Festivala koji je prije pet godina dotada često prazan park u Lepoglavi učinio velikom pozornicom te mjestom zabave i okupljanja Lepoglavčana i njihovih gostiju, bez velike su pompe odradili odličan posao. Prepoznato je to i na gradskoj razini pa je i ove godine Festival imao podršku Grada Lepoglave koji je kao glavni pokrovitelj pomogao njegovo održavanje.

- Ovaj Festival pokazao je kako mladi zajednički mogu raditi odlične stvari. Da smo dobro odradili posao svjedoče brojne pohvale koje smo dobili. Pohvale idu prije svega volonterima koji su odradili cijeli posao. Upravo je volonterizam jedna od vrijednosti ovog Festivala u čiju je organizaciju i provedbu bilo uključeno ukupno30 volontera. Oni za svoj rad nisu primili nikakvu naknadu – istaknuo je Mario Žuliček iz Nezavisne udruge mladih.

U deset dana koliko je Festival trajao događalo se puno toga zanimljivog. Već prvog dana odigran je zanimljiv ulični malonogometni turnir na kojem je nastupilo čak 19 momčadi. Drugi dan Jailhose festivala bio je u znaku borilačkog K1 spektakla koji je doslovce ispunio lepoglavski gradski park posjetiteljima. Zanimljive i neizvjesne borbe podigle su atmosferu koja je vrhunac dosegla tijekom borbe za titulu juniorskog K1 prvaka. U narednim su se danima uz sportska događanja – biciklističke utrke, redali edukativni i društveni programski sadržaji – od kreativnih radionica, kviza predavanja pa do konferencija na kojima su sudionici zabavu stavili u drugi plan te se u opuštenoj atmosferi educirali i tražili rješenja za pojedine probleme. No, zabava zbog toga nije bila istisnuta iz ostatka festivalskog programa, dapače, kulminirala je kako se Festival bližio kraju. Naime, zadnje dane Festivala obilježila je večer smijeha uz nastupe komičara iz Studija smijeha te koncertna večer uz svirku nekoliko bendova među kojima i Gužve u 16-ercu.

Jedino na što organizatori nisu mogli utjecati bilo je vrijeme pa je tako održavanje pojedinih događanja remetila kiša, ali ne u tolikoj mjeri da bi narušila dobru atmosferu i u značajnoj mjeri pokvarila cijeli program. Utjecala je samo na odgodu tradicionalnog košarkaškog hakl turnira NUM 3-na-3 koji će se održati ovog petka.
- Potvrdili smo da se za malo novca može puno toga napraviti, zaključili su organizatori Jailhouse festivala istaknuvši kako je ove godine festivalska zbivanja pratilo oko dvije i pol tisuće posjetitelja.