Uto02062020

Posljednje izmjene06:28:52 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Manifestacije JAILHOUSE FESTIVAL Borilački spektakl ispunio gradski park u Lepoglavi

JAILHOUSE FESTIVAL Borilački spektakl ispunio gradski park u Lepoglavi


Jailhouse festival već je drugog dana trajanja ponudio pravi spektakl. Najava borilačkog K1 turnira ''Grand Fight Lepoglava'' kao jednog od vrhunaca ovogodišnjeg festivala mladih, opravdao je očekivanja i u gradski park u Lepoglavi privukao brojno gledateljstvo koje je pod vedrim nebom pratilo uzbudljive okršaje K1 boraca iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Mađarske.

Iako je kao vrhunac večeri najavljivana borba Mađara Laszla Horvatha i najboljeg hrvatskog K1 borca Marija Agatića, europskog i svjetskog profesionalnog prvaka u srednjoj kategoriji, publika je s najviše zanimanja i navijanja pratila borbu za WKU pojas prvaka Europe u kojoj je Jasmin Škoranec iz Varaždina savladao slovenskog predstavnika Klemena Kukovičića i tako zadržao naslov juniorskog prvaka Europe i pripadajući mu pojas koji mu je, ispred pokrovitelja Jailhouse festivala, uručio gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić.

- Publika je stvorila odličnu atmosferu i zahvalan sam joj što je u ovoj borbi bila uz mene pomogavši mi zadržati pojas prvaka. Pohvalio bih svog protivnika koji ima odličnu tehniku i koji mi je ovaj meč učinio vrlo teškim – rekao je nakon meča Jasmin Škoranec.

Središnja borba večeri između Mađara Laszla Horvatha i najboljeg hrvatskog K1 borca Marija Agatića, završila je pobjedom hrvatskog borca.

U odličnoj atmosferi koju su podigle i plesačice plesne grupe Four iz Varaždina, održano je ukupno 
devet borbi.

''Grand Fight Lepoglava'' Nezavisna udruga mladih organizirala je u suradnji s Fight klubom ''Kovačić'' iz Varaždina.