Sub06062020

Posljednje izmjene02:35:09 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Manifestacije OTKRIVENA TAJNA Zagonetne naljepnice poziv su na Jailhouse festival

OTKRIVENA TAJNA Zagonetne naljepnice poziv su na Jailhouse festival


Prije nekoliko dana svi su pisali o naljepnicama koje su se pojavile u Lepoglavi i drugim gradovima diljem Varaždinske županije s porukom „Zatvor je bliže nego što mislite“. Naljepnice su privukle pažnju i izazvale razne reakcije i teorije, od toga da je riječ o oglasima za laksativ, porukama političarima do malo dubljih razmišljanja o zatvorenim umovima.
Ustvari naljepnice su zapravo poziv na Festival mladih „Jailhouse Lepoglava“ koji će se održati od 8. do 17. kolovoza u gradu u kojem se nalazi najveći hrvatski zatvor - u Lepoglavi. Organizatori su vrlo domišljato iskoristili igru riječi "jailhouse" koja u prijevodu znači zatvor i tako zainteresirali javnost.

Festival već petu godinu organizira Nezavisna udruga mladih s ciljem da program svake godine bude što raznovrsniji, zanimljiviji i bolji. Tijekom 10 dana održat će se više od 20 aktivnosti za mlade koje uključuju prije svega edukaciju, kreativnost i zabavu. Svrha ovog programa jest ponuditi građanima i građankama Lepoglave, kao i ostalim posjetiteljima, priliku da kvalitetno provedu ljetno slobodno vrijeme bez potrebe da za istim sadržajima tragaju po okolnim mjestima ili šire.

Detaljan program možete pronaći na službenim stranicama Festivala http://jailhouse.num.hr