Sub06062020

Posljednje izmjene02:35:09 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Manifestacije MANIFESTACIJA U VIŠNJICI Prvi vikend kolovoza u Višnjici bit će u znaku sporta, zabave i kulture

MANIFESTACIJA U VIŠNJICI Prvi vikend kolovoza u Višnjici bit će u znaku sporta, zabave i kulture


U Višnjici će se od 1. do 3. kolovoza održavati tradicionalna manifestacija Dani sporta, zabave i kulture u okviru koje će se odigrati 19. memorijalni malonogometni turnir "Stjepan Križanec". Riječ je malonogometnom turniru koji se igra u spomen na poginulog hrvatskog branitelja iz Višnjice, a koji i ove godine organizira Udruga za sport i rekreaciju "Sport za sve" Višnjica, ujedno i organizator cjelokupne manifestacije.

Prijave za turnir primaju se do 1. kolovoza, do 20 sati, na brojeve mobitela 091 549 86 71 i 095 913 48 71, kada će se održati izvlačenje parova i odrediti satnica odigravanja utakmica. Turnir će se igrati dva dana, u subotu i nedjelju, 2. i 3. kolovoza na malonogometnom igralištu u Višnjici. Kotizacija po ekipi iznosi 400 kuna. Organizatori su za najbolje ekipe pripremili pehare i vrijedne novčane nagrade.

Inače, program Dana sporta, sporta, zabave i kulture počinje u petak, 1. kolovoza, u 19 sati košarkaškim hakl turnirom VUM 3 na 3, a nastavlja se u 20 sati izvlačenjem parova malonogometnog turnira i zabavom pod šatorom.

U subotu, 2. kolovoza, u 16 sati, odigravanjem prve utakmice počet će 19. memorijalni malonogometni turnir "Stjepan Križanec" i trajati do kasnih večernjih sati kada će se doznati sudionici završnice koja će se igrati dan kasnije. U 19 sati slijedi otvorenje manifestacije te odlazak na grob i spomen obilježje Stjepanu Križancu gdje će biti položeni vijenci i upaljenje svijeće te odana dužna počast palom hrvatskom vitezu iz Višnjice.
U 20 sati program će biti nastavljen zabavom pod šatorom.

Posljednjeg dana manifestacije, u nedjelju, 3. kolovoza program će početi u 15 sati, pod šatorom, predstavom Lepoglavskog pušleka "Jura se streljil" te nastupom udruge "Stara brv" iz Gornje Voće s predstavom "Voćanski brus li". Slijede nastupi Višnjičkih tamburaša i Ženskog vokalnog ansambl Kaliope
U izložbenom djelu programa svoj će rad predstaviti Čipkarsko društvo "Danica Brosler" iz Lepoglave, Udruga "Lepoglavski ahat", OPG Butko iz Višnjice i Učenička zadruga "Višnja" OŠ Izidora Poljaka Višnjica.
U 17 će se sati odigrati 3. ženski malonogometni turnir, a od 19 sati slijedi završnica 19. memorijalnog malonogometnog turnira "Stjepan Križanec"
Od 20:00 sati  posljednjeg dana manifestacije počinje zabava pod šatorom

Program

Petak, 1. kolovoza
19:00 - Košarkaški hakl turnir VUM 3na3
20:00 - Prijava i izvlačenje parova za 19. memorijalni malonogometni turnir "Stjepan Križanec"
20:00 - Zabava pod šatorom

Subota, 2. kolovoza
16:00 - Početak 19. memorijalnog malonogometnog turnira "Stjepan Križanec" prema rasporedu izvlačenja
19:00 - Svečano otvorenje manifestacije te polaganje vijenaca na spomen obilježje poginulom branitelju Stjepanu Križancu.
20:00 - Zabava pod šatorom

Nedjelja, 3. kolovoza
15:00 - Kazališna predstava pod šatorom "Jura se streljil" u izvedbi kulturno umjetničkog društva
"Pušlek" iz Lepoglave te nastup udruge "Stara brv" iz Gornje Voće sa predstavom "Voćanski brus li"
- Nastup Višnjičkih tamburaša
- Ženski vokalni ansambl Kaliope
- Izložbeni štandovi: Čipkarsko društvo "Danica Brosler" Lepoglava, Udruga "Lepoglavski ahat", OPG Butko Višnjica, Učenička zadruga "Višnja" OŠ Višnjica
17:00 - 3. ženski malonogometni turnir
19:00 - Završnica memorijalnog malonogometnog turnira "Stjepan Križanec"
20:00 Zabava pod šatorom