Sub06062020

Posljednje izmjene02:35:09 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Manifestacije LEPOGLAVSKI DANI Završila trodnevna manifestacija

LEPOGLAVSKI DANI Završila trodnevna manifestacija


Lepoglavski dani, trodnevna turističko – zabavna manifestacija, završila je jučer u Lepoglavi nastupom DJ Žaca. Prethodno su na glavnoj pozornici u Gradskom parku, pred mnoštvom posjetitelja, članovi Lepoglavskog pušleka izveli nekoliko skečeva odnosno kraćih predstava koje su nasmijale i zabavile okupljene.

Posljednji dan Lepoglavskih dana obilježile su 1. lepoglavske zabavne igre na kojima je nastupilo devet ekipa iz devet gradskih naselja, natječući se u osam zanimljivih i zabavnih disciplina. Najbolja je pri tom bila ekipa Višnjice, drugo mjesto osvojila je Lepoglavska Ves, treće Purga, a od četvrtog do devetog mjesta poredale su se Lepoglava, Kamenica, Žarovnica, Kameničko Podgorje, Očura te Viletinec – Vulišinec.

Paralelno s Lepoglavskim zabavnim igrama održavali su se sajmovi i izložbe.

Tijekom nedjelje aktivni su u predstavljanju svojih aktivnosti bili lepoglavski vatrogasci. Za sve su posjetitelje otvorili vrata svog vatrogasnog doma organiziravši i besplatnu vožnju vatrogasnim vozilima. Odradili su i pokaznu vatrogasnu vježbu simulacije gašenja gradske vijećnice. Na vježbi su im se pridružili i vatrogasci iz slovenskog Tržec.
Tri je dana proteklog vikenda Gradski park bio centar svih zbivanja u Lepoglavi. Zahvaljujući, uglavnom lijepom vremenu i brojnim i raznovrsnim sadržajima petih po redu Lepoglavskih dana - od koncerata, izložbi, sajmova do sportskih i vatrogasnih natjecanja i predstava, pohodili su ga brojni posjetitelji. 

Ovogodišnje Lepoglavske dane, pod pokroviteljstvom Grada Lepoglave, pripremili su Turističko kulturno – informativni centar, organizator manifestacije, i suorganizatori - Turistička zajednica grada Lepoglave i Agro – turistički klaster Lepoglava.