Pet29052020

Posljednje izmjene03:54:06 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Manifestacije LEPOGLAVSKI DANI Drugi dan manifestacije zaključili Kumovi

LEPOGLAVSKI DANI Drugi dan manifestacije zaključili Kumovi


Glazbeni sastav Kumovi svojim su nastupom u Gradskom parku zaključili drugi dan manifestacije Lepoglavski dani. Bila je to fešta za kraj sadržajno bogatog dana, kojoj su se, dobro se zabavljajući, pridružili brojni posjetitelji.

Program je počeo u 10 sati otvorenjem 12. sajam turizma, enogastronomije i proizvoda starih zanata, 6. susreta vina z bregov, izložbe malih životinja te 18. likovne stvaraonice i 10. učeničke radionice "Na Rangerovu putu". Na 40-tak štandova posjetitelji su imali prilike razgledati i kupiti raznovrsne rukotvorine, upoznati se s tradicijskim obrtima te razveseliti svoje nepce tradicijskim prehrambenim proizvodima. Imali su prilike i kušati, prethodno ocijenjena, vrhunska vina lepoglavska kraja među kojima i 13 dobitnika zlatnih te 30 dobitnika srebrnih medalja.

U Gradskom su parku likovna djela stvarali sudionici likovne stvaraonice koristeći uglavnom kistove i boje, ali i motornu pilu.
Posjetitelji su tijekom drugog dan manifestacije imali priliku razgledati male, uglavnom, domaće životinje, ali i zajahati konje.
Drugog dana Manifestacije održana su i dva memorijala u spomen poginulim lepoglavskim braniteljima – Memorijalni rukometni turnir Dragutin Godinić Badžo i Vatrogasni kup "Kos – Ledinščak". Uoči njihova održavanja, kod spomen obilježja na groblju u Lepoglavi položeni su vijenci i upaljene svijeće.

Na središnjoj pozornici u Gradskom parku koncert u smiraj dana održao je Tamburaški orkestar Biseri iz Kamenice, dok su sudionice Zumba partya podigle atmosferu koju je nakratko ohladila kiša. S prestankom kiše, atmosferu su ponovno zagrijali Kumovi.