Pet29052020

Posljednje izmjene03:54:06 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Manifestacije LEPOGLAVSKI DANI Otvorenjem filatelistčke izložbe te koncertima Limene glazbe i Vatrogasaca počeli Lepoglavski dani

LEPOGLAVSKI DANI Otvorenjem filatelistčke izložbe te koncertima Limene glazbe i Vatrogasaca počeli Lepoglavski dani


Otvorenjem filatelističke izložbe "Lepoglavi s ljubavlju" u Lepoglavi su počeli Lepoglavski dani. Izložba je otvorena u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca, gdje će se moći razgledati tijekom trajanja te još tjedan dana nakon završetka Lepoglavskih dana.

Izložbu je pripremio Klub mladih filatelista Trakošćan – Filatelistička radionica Lepoglava, a otvorio lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.
- U poštanskim se markama krije moć jer one spajaju kontinente – istaknuo je tom prilikom gradonačelnik Škvarić izrazivši ponos što je Lepoglava čest motiv poštanskih maraka.

Ispred organizatora izložbe nazočnima su se obratili Dino Murić, koji je govorio o samoj izložbi na kojoj se mogu razgledati marke tematski podijeljene u nekoliko kategorija te dr. Marija Kolačko koja je posjetitelje upoznala s poviješću Kluba mladih filatelista Trakošćan.

-Lepoglava može biti ponosna na broj poštanskih maraka sa svojim motivom. Brojni veći gradovi nemaju tu privilegiju imati takvog ambasadora koji Lepglavu predstavlja svijetu – rekao je prilikom otvaranja izložbe Ivan Drašković ispred Filatelističkog saveza Hrvatske.

Otvorenje filatelističke u glazbenom je djelu upotpunioženski pjevaki zbor Collegium artisticum.

Nakon otvorenja filatelističke izložbe u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u lepoglavskom Domu kulture, u parku pored, na glavnoj pozornici, održan je godišnji koncert Limene glazbe Lepoglava. Vrsni lepoglavski glazbeni više od sat vremena zabavljali su okupljenu publiku raznovrsnim i zanimljivim repertoarom potvrdivši još jednom svoju kvalitetu. Pod dirigentskom palicom Željka Hutena o svom su radu okupljenima govorili svirajući dok je u govornom djelu programa godišnjeg koncerta, upriličenom uoči samog nastupa, predsjednik Limene glazbe Lepoglava Marijan Škvarić pozdravio sve okupljene podsjetivši ih o značaju lepoglavske Limene glazbe osnovan još davne 1951. godine.
Koncertom glazbenog sastava "Vatrogasci" zaključen je prvi dan manifestacije Lepoglavski dani. Na glavnoj pozornici u lepoglavskom Gradskom parku, zanimljivi i jedinstveni glazbenici zabavili su i oraspoložili brojne posjetitelje koji su, često im se pridružujući u pjesmi, pratili njihov nastup.

Lepoglavom je počeo voziti i oldtimer autobus koji će tijekom Lepoglavskih dana posjetitelje besplatno voziti Lepoglavom. Svakih sat vremena autobus će na turu Lepoglavom kretati ispred Doma kulture, svakog punog sata  - subotom (4. srpnja) od 11 do 21 sat te u nedjelju (6. srpnja) od 11 do 20 sati.