Pet29052020

Posljednje izmjene03:54:06 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Manifestacije Lepoglavska čipka u Ljubeščici

Lepoglavska čipka u Ljubeščici

cipka-ljuba

Od petka 21. do nedjelje 23. kolovoza u Ljubeščici održani su Dani Općine Ljubeščica na kojemu su sudjelovale i naše čipkarice iz Zadruge lepoglavske čipke. U nedjelju je po programu manifestacije otvoren "Ljubeški sejem" na kojem su se predstavljali stari zanati ljubeškog kraja, općinske udruge te i naše čipkarice.

One su izložile materijale i prospekte kako bi posjetitelje bolje upoznale sa našom tradicionalnom čipkom i ujedno pozvale sve zainteresirane na dolazeći 13. Međunarodni festival čipke. Svi su pokazali veliko zanimanje za čipku jer takvo što još nisu ni vidjeli, a ovo je prvi puta da smo iz Lepoglave došli na poziv Općine u Ljubeščicu. - komentirala je predsjednica Zadruge Karmen Šoštarić.

Osim pripremanja za festival čipke Zadruga se sprema za sutrašnje otvorenje izložbe čipke u Vrbovcu u sklopu manifestacije "Kaj su jeli naši stari". Pozvalo nas je njihovo Pučko otvoreno učilište koje organizira razne izložbe na kojima će naše dvije čipkarice odjevene u narodnu nošnju demonstrirati izradu čipke. Također je bitno naglasiti da zadruga 5. rujna ima predstavljanje lepoglavske čipke na Trgu bana Jelačića u Zagrebu kako bi podijelili čim više pozivnica za Festival čipke. - najavila je predsjednica Zadruge.