Pet29052020

Posljednje izmjene03:54:06 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Manifestacije Promocija čipke u Vrbovcu

Promocija čipke u Vrbovcu

cipka-vrbovec

Zadruga lepoglavske čipke u suradnji s našim Muzejom čipke u osnivanju, sudjelovali su na manifestaciji "Kaj su jeli naši stari" koja se odvijala protekli vikend u Vrbovcu. Kako ova manifestacija koja se odvija svake godine, uključuje kulturne programe i raznorazne izložbe, tamošnje Pučko otvoreno učilište odlučilo je pozvati naše čipkarice s ciljem promoviranja lepoglavske čipke u tom kraju.

Pregovori s učilištem započeli su na proljeće ove godine pa smo tako za potrebe predstavljanja čipke dobili dva velika prostora u njihovoj likovnoj galeriji, gdje su u jednom bile dvije čipkarice u nošnjama koje su demonstrirale izradu čipke, a u drugom su bile postavljene izložbene čipke iz našeg budućeg muzeja. Osim razgledavanja nudili smo i mogućnost prodaje te smo doslovce podijelili sav propagandni materijal koji smo uz pozivnice za predstojeći festival čipke. Uz lepoglavsku čipku izložene su bile i umjetničke slike na temu nekih detalja sa narodnih nošnji, stare vjenčanice i ostale rukotvorine iz tog kraja. - rekla je upraviteljica Zadruge, Karmen Šoštarić.

Tako je nakon napornog vikenda Zadruga u pripremi za današnje predstavljanje lepoglavske čipke i 13. Međunarodnog festivala čipke na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.