Pet29052020

Posljednje izmjene03:54:06 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Manifestacije Zadnje pripreme za Festival

Zadnje pripreme za Festival

sastanak-odbora-cipke-n

Nakon jučerašnjeg posljednjeg radnog sastanka organizacijskog odbora 13. Međunarodnog festivala čipke Lepoglava 2009. sam Festival ušao je u svoju posljednju fazu - provedbu.

U razgovoru s voditeljima pojedinih aktivnosti direktor Festivala Mirko Varović i njegov zamjenik Mirko Druško utvrdili su posljednje zadatke koje treba odraditi prije početka Festivala. Pripreme za Festival su dobro protekle i pred nama je Festival čipke u nešto izmijenjenom izdanju za razliku od proteklih godina.

S obzirom na izrazito dobru promociju Festivala, ove godine se očekuje znatno veći odaziv gostiju, a činjenicu potkrepljuje i koncert Hladnog piva koji je pun pogodak organizatora koji će posjetiti oko 2 tisuće ljudi. Uz par završnih ideja i prijedloga, članove organizacijskog odbora očekuje izrazito aktivan "produženi vikend".

Ove godine uz brojne izložbe čipaka i čipkarske radionice posjetitelji će na tradicionalnom Sajmu turizma, enogastronomije i proizvoda starih zanata moći pogledati proizvode više od 80 izlagača što je dvostruko više izlagača nego prošle godine. Važno je naglasiti i kako se po prvi puta u Lepoglavi organizira Međunarodni sajam minerala na kojem će svoje eksponate izložiti ljubitelji minerala iz brojnih europskih zemalja, ali i domaće snage okupljene u udruzi "Lepoglavski ahat".

Sastanak je zaključio dogradonačelnik Grada Lepoglave Alojz Gredelj rekavši kako je ove godine vidljiv evidentan porast kvalitete organizacije Festivala koji će rezultirati kako velikom posjetom tako i kvalitetom same izvedbe. Napomenuo je i kako Grad Lepoglava stoji na usluzi za potrebe Festivala, ali i da se od članova organizacijskog odbora očekuje puni angažman i profesionalni pristup u radu kako bi se najveća kulturna manifestacija u Lepoglavi odradila na ponos svih lepoglavčana.