Ned31052020

Posljednje izmjene11:15:00 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Koncerti Video najava: Večeras! Zack Dust

Video najava: Večeras! Zack Dust

zack1

Ljetna pozornica u klubu Tawan ne prestaje s vrhunskim glazbenim nastupima ni na +30! Rashladite se večeras od 20 sati na Tawanu uz Zack Dusta i mladog Doriana Varovića koji će vam definitivno upotpuniti subotnju večer!

Zack Dust je rođeni Varaždinac koji se glazbom bavi već dugih 15 godina. Bio je osnivač kultnih varaždinskih rock bendova Applebite, Mother Crown i Voodoo Lizards prije nego li se je odlučio posvetiti solo karijeri. Njegov talent zapazili su i u Sjedinjenim američkim državama.

Svoj izvrsni, atmosferični i baladni debi album „Other side of ocean“ snimio je sa producentom Robiem Banerjiem u Los Angelesu, a distribuciju je preuzela američka izdavačka kuća „Lone Star Music“ s kojom ugovore imaju i vrhunski country glazbenici današnjice Willie Nelson, Ryan Bingham i Waylon Jennings. Njegov debi album zabilježio je odlične rezultate na američkom tržištu. Do sad je samo u Sjedinjenim američkim državama prodano više od tisuću primjeraka.

Njegova glazba oduševila je i čelnike elitne dizajnerske tvrtke Chrome Hearts koji su odlučili dvije pjesme s njegovog albuma uvrstiti na DVD dodatak njihovom Chrome Hearts Magazine koji će biti tiskan u 20 tisuća primjeraka i distribuiran diljem Sjedinjenih američkih država. Na tom DVD-u nalazit će se live snimke još dva rock benda u kojima sviraju bivši članovi Sex Pistols i Guns'n'Roses.

Zack svoju glazbu opisuje kao spoj delta bluesa te roots, country i western glazbe. Taj spoj amerikanci vole nazivati i americana jer je riječ o stilovima koji su nastali pretežno na jugu Sjedinjenih američkih država. Njegovi uzori su Willie Nelson, Kris Kristofferson i Merle Haggar.