Sub04042020

Posljednje izmjene04:08:45 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Koncerti 5. Jazz meeting u Lepoglavi

5. Jazz meeting u Lepoglavi

jazz1

Već petu godinu zaredom Glazbena mladež Lepoglave, pod pokroviteljstvom Grada Lepoglave, organizira Međunarodni ljetni jazz festival u Lepoglavi. Festival će trajati 5 dana, od 24. do 28. srpnja, a u sklopu festivala održat će se trodnevni seminari od 26. do 28. srpnja i to za klavir, gitaru, bass, bubnjeve, trubu, saksofon, trombon i tubu.

Tematika seminara je upoznavanje s poviješću jazza od najranijih oblika bluesa do modernog jazza, upoznavanje s osnovnom literaturom te improvizacijama u različitim stilovima. Na seminarima, koje će voditi jazz glazbenici, mogu prisustvovati amaterski glazbenici, učenici osnovnih i srednjih glazbenih škola, studenti glazbenih akademija, profesori glazbenici i glazbeni pedagozi. Polaznici seminara će na kraju imati jedinstvenu priliku sami se okušati na pozornici i to na koncertu koji će održati zajedno sa svojim mentorima: Duškom Gojkovichem, Vjeranom Ježekom – truba, Vojkanom Jocićem – saksofon, Juricom Rukljićem – tuba i trombon, Walterom Langom – klavir, Elvisom Penava – gitara, Martinom Gjakonowskim – bass, Guidom May – bubnjevi i vokalnom solisticom Majom Grgić.Glazbena mladež Lepoglave osnovana je 17. veljače 2002. i podružnica je krovne udruge Hrvatske glazbene mladeži sa sjedištem u Zagrebu. Glazbena mladež Lepoglava osnovana je na inicijativu mladih akademskih glazbenika, tubiste Jurice Rukljića, trubača Vjerana Ježeka te ravnateljice Hrvatske glazbene mladeži Dubravke Dujmović-Kušan.

Glazbena mladež Lepoglava od svog osnivanja svako ljeto organizira niz seminara i koncerata iz područja klasične i jazz glazbe. Kako je broj posjetitelja koncerata i polaznika seminara svake godine bivao sve veći, nastala je ideja o pokretanju Međunarodnog Jazz festivala, Brass festivala te mnogih drugih događaja vezanih uz glazbu. Posjetitelje jazz festivala sljedećeg tjedna u Lepoglavi očekuje totalno jazz ludilo. Nastupaju Bon Voyage jazz quartet, Jazz trio Ton feat Elvis Penava, Duško Gojkovich quartet i Zagrebački Dixieland ansambl. Cijena pojedinačne ulaznice je 15 kuna dok ulaznica za cijeli festival stoji 50 kuna. Za polaznike seminara ulaz je besplatan.Prijave za seminare primaju se preko web stranice: www.glazbena-mladez-lepoglave.hr (KONTAKT). Prijavnica mora sadržavati osobne podatke, podatke o glazbenoj naobrazbi te za koji se seminar polaznik prijavljuje. Cijena seminara je 600 kuna.

Koncerti će se održavati u prostorijama Doma kulture u Lepoglavi svakim danom u 20.00 sati, a u sklopu programa raspored koncerata je sljedeći:

24.07. - Zagrebački Dixieland ansambl
25.07. - Jazz Trio Ton feat. Elvis Penava
26.07. - Bon Voyage jazz quartet
27.07. - Duško Gojkovich quartet
28.07. - Polazniks and Mentors