Sub04042020

Posljednje izmjene02:23:13 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Koncerti Video: Zagorski blues malog goluba

Video: Zagorski blues malog goluba

Da blues ima malobrojnu, ali izrazito zahvalnu publiku u Lepoglavi potvrdio je jučerašnji nastup Tomislava Golubana i njegovih suradnika okupljenih oko vrijednog projekta Little Pigeon's Forhill Blues pred četrdesetak najvjernijih poklonika ovog glazbenog izričaja.

U 2 i pol sata svirke Goluban je predstavio stvaralački opus sa svoja 3 CD izdanja te bravuroznim nastupom i energijom za 150 minuta neprekidne svirke ugodno iznenadio sve prisutne koji su zbog stvaranja zaista ugodne atmosfere nagrađeni podužim bisem. Povodom obilježavanja prve godine od otvorenja Doma kulture, TKIC d.o.o. organizirao je ovaj koncert kao uvod u seriju koncerata koji će se događati u Domu kulture u narednim mjesecima.

Što pak reći o novoj blues snazi u hrvata? Već svojim prvijencem Pigeon"s Flight" iz 2005., Tomislav Goluban je kao ključna osoba ostavio snažan pečat na ne baš previše diskografski bogatoj hrvatskoj bluz sceni. Naime, iz ovog ili onog razloga manji broj kvalitetnih bluz bandova ne može izdati oficijelni album. Da li je u pitanju interes publike? - Pa, posjećujući koncerte vidi se da publike ima, ali čini se da veće diskografske kuće nemaju sluha za bluz izdanja… bolje je izdavati "ljigu i kuruzu" i trpati novce u džep, nego dati potporu kvalitetnim i ne toliko profitabilnim glazbenicima. Kao i uvijek vrijedi fraza: it"s all about money… and nothin" else. tvrdi Goluban.

Little Pigeon"s ForHill Blues band svojim istančanim i nimalo pretjeranim "blues feelingom" naprosto "rasturaju" sve pred sobom u čemu su mogli posvjedočiti posjetitelji jučerašnjeg koncerta.