Čet04062020

Posljednje izmjene02:35:09 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Koncerti Glazbeni spektakl na Štefanje

Glazbeni spektakl na Štefanje

stefanje2010

Atmosfera na već tradicionalnom Božićnom koncertu uvijek je vesela, pa imate dojam da podjednako uživaju oni koji glazbu izvode i oni koji je slušaju. Na koncertu kojeg su priredili Grad Lepoglava i Turističko društvo Grada Lepoglave u nedjelju 26. prosinca, nastupali su brojni domaći izvođači.

Prepuna sportska dvorana Osnovne škole Ante Starčevića odzvanjala je božićnim pjesmama u izvedbi Limene glazbe Lepoglava, Ženskog zbora „Collegium Artisticum“, Tamburaškog orkestra „Biseri“ iz Kamenice i Mješovitog pjevačkog zbora „Rudolf Rajter“ iz Ivanca. Ženski zbor „Collegium Artisticum“ pod ravnanjem Anke Žulić otpjevao je tradicionalne božićne pjesme, a mješoviti zbor „Rudolf Rajter“ zajedno sa Sanjom Čanžar oduševio je publiku raznovrsnim glazbenim repertoarom.

Naši „limenjaci“ pod dirigentskom palicom Željka Hutena izveli su skladbe koje već dugi niz godina uveseljavaju Lepoglavčane, a ne smijemo zaboraviti na mlade „Bisere“ koji su pokazali da usprkos svojim godinama ne zaostaju za starijim i iskusnim glazbenicima što mogu zahvaliti svom voditelju Franji Ježeku.

Čestitajući Božić, gradonačelnik Marijan Škvarić poželio je svima ugodne blagdane i obilje zdravlja i sreće. na kraju je zadovoljna publika oduševljeno pljeskala izvođačima koji su upriličili zanimljivo i ugodno druženje s blagdanskom glazbom.