Čet04062020

Posljednje izmjene02:35:09 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Koncerti Švedski rock cirkus oduševio ''na tavanu''

Švedski rock cirkus oduševio ''na tavanu''

dex1

Rock cirkus iz Stockholma otvorio je koncertnu sezonu novog lepoglavskog kluba za mlade „Tawan“. A ako se po jutru dan poznaje, u „Tawanu“ ne moraju strahovati hoće li njihovi koncerti biti posjećeni. Na koncertu Dexter Jones Circus Orchestra u subotu se „na tavanu“ okupilo više od 300 posjetitelja!

Koncert je otvorila lepoglavska grupa „EDO & PRIJATELJI“ sa izvrsnim obradama Gary Moorea, ZZ Top i ostalih rock standarda. Nakon njih nastupaju autorski varaždinski bend TIHA OLUJA. Svojim specifičnim hard rockom vratili su nas u prošla vremena kad je vinil bio slušan, cijenjen i okretan dane i noći na tisućama gramafona...

Bio je to izvrstan uvod u nastup mladog varaždinskog benda JAM RITUAL. Toni, Edvin, Karlo i Luka. Zapamtite si ta imena. JAM RITUAL je najtalentiraniji mladi bend u Varaždinu, bend koji uz izvrsne autorske pjesme bez problema "ulazi u koštac" s modernim velikanima bluesa kao što je Joe Bonamassa, stvarajući od studijskih verzija iznimno zanimljive i "napete" live improvizacije. Radi se o mladim glazbenicima svjetske klase koji se svojom kvalitetom, bez kompromisa pridružuju najboljim hrvatskim rock bendovima. Bez imalo srama dečki bi mogli dijelit najveće pozornice sa svojim "idolima".

I konačno, zvijezde večeri, švedski DEXTER JONES CIRCUS ORCHESTRA. Zanimljivim novim line-up sa pjevačicom i violinisticom, DEXTERI su nas opet pozitivno iznenadili. Promovirajući svoj zadnji album izveli su svoj show, beskompromisno alkemičnu mješavinu na tragovima Syd Barettovih PINK FLOYD-a, Farrenovih 60's DEVIANTS-a, čvrstoće GANG OF FOUR ali s osebujnim vokalom Tia Marklunda, našeg najdražeg Suomija!

Tia svojim tekstovima i glazbom dodiruje paralelne svijetove mističnog rocka, a degustacijom lepoglavskih vina i nezaobilazne kraljice divljine "Noje", netom prije koncerta, oduševljen je u toj mjeri da je ekskluzivno, samo za eVaraždin, upravo u Lepoglavi najavio početak inspiracije stvaranja novog albuma DEXTER-a pod radnim nazivom "Kultura je (ipak!) zabavna stvar".

e-varazdin.hr