Pon18102021

Posljednje izmjene02:03:33 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Kino Prvo ''drive-in'' kino u Lepoglavi

Prvo ''drive-in'' kino u Lepoglavi

gerila

Za sam kraj ovogodišnjeg Festivala mladih "Jailhouse Lepoglava 2012" na parkiralištu ispred Doma kulture održao se prvi Guerrila Art Drive-in!

Guerrila Art Drive-in (GADI) je suradnički umjetnički multimedijalni projekt slovenskih i hrvatskih umjetnika. Radi se o multimedijalnim izvedbama u javnom prostoru, koji u sebi spajaju elemente gerila umjetnosti, eksperimentalne glazbe te umjetničkih filmova, a koristi uglavnom “Uradi sam” metode.

Guerrila Art Drive-in projekt dio je MOBMOV CRO, prvog oficijelnog autokina koje se sastoji od:
jednog kombija;
jednog projektora;
jedne glazbene skupine;
jednog radijskoga odašiljača.

Radi na ovom principu: kombi iz kojega se projicira film je pokretan ili parkiran na mjestu gdje postoji mogućnost da se parkiraju i auti posjetitelja. Film pratite, kao i u američkim drive-in theater, iz vlastitog automobila. Glazbu izvode glazbenici u kombiju, te se putem radio odašiljača direktno prenosi na vaš auto radio, mobilni telefon s radio prijemnikom, ili radio prijemnik. Stanica, tj. frekvencija koju trebate izabrati objavljena je netom prije projekcije.

- Ova zanimljiva priča početak je organiziranja sličnih aktivnosti korištenjem inovativnih metoda i novomedijskih kultura kojima ćemo nastojati kreativno iskoristiti javne prostore. - kazali su iz NUM-a, udruge koja je organizirala ovo događanje.