Čet06082020

Posljednje izmjene07:49:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Kazalište ''Ide Rega preko brega''

''Ide Rega preko brega''

puslek-n

Projekt Regionalnog teatra, cilj kojega je da se stvaralaštvo pučkih teatara i družina ponovno „spusti“ među narod i da se time oživi posve zamrli kulturni život u većini malih naselja, slijedeće subote će se istodobno realizirati u dvanaest gradova i naselja širega ivanečkoga kraja. To znači da će, pod duhovitim motom “Ide Rega preko brega”, u Ivancu, Radovanu, Salinovcu, Margečanu, Lepoglavi, Kamenici, Višnjici, Rinkovcu, Bednji, Cvetlinu, Vrbnu, i po prvi puta u Podrutama na novomarofskom području, istoga dana, u ranim večernjim satima, odnosno u 17, 18 ili 19 sati predstave održati devetnaest pučkih teatara i srodnih družina iz Varaždinske, Krapinsko-zagorske, Međimurske, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko bilogorske županije.

Program počinje u 17 sati u Radovanu u dvorani tamošnje Osnovne škole gdje će predstave izvesti Dramska grupa KUD-a Molve i Teatar učitelja iz Kapele. U isto vrijeme u školskoj dvorani u Kamenici predstave će održati KUD Goričan i Udruga žena "Preslica" iz Sračinca. U vatrogasnoj dvorani u Cvetlinu u to vrijeme predstave će igrati Glumačka družina KUD-a "Ivan Vitez Trnski" iz Novigrada Podravskog i KUD Belica.

Večina predstava počinje u 18 sata. Tada će se u dvorani osnovne škole u Salinovcu predstaviti KUD Strahoninec, te "Žensko kazalište" iz Gornjeg Jesenja. U Margečanu će u to vrijeme tri predstave izvesti "Lepoglavski pušlek", a u školskoj dvorani u Višnjici predstavit će se KUD Goričan i Udruga žena Preslica" iz Sračinca. U Društvenom domu u Rinkovcu nastupati će "Društvo žena iz Gornjeg Kraljevca i KUD Cestica, a u Osnovnoj školi u Vrbnu predstave će izvesti Amatersko dramsko kazalište Sveti križ Začretje i Glumačka družina KUD-a "Ivan Vitez Trnski" iz Novigrada Podravskog, dok će se u dvorani osnovne škole u Podrutama predstaviti KUD "Naša lipa" iz Tuhelja, te Udruga žena općine Sveti Đurđ.

U 19 sati u Kino dvorani u Ivancu počinje program u kojem će nastupati Dramska družina iz Donjeg Kraljevca i KUD Strahoninec. U kino dvorani u Lepoglavi nastupat će KUD "Lipa" iz Gornjeg Mihaljevca i "Katruže" iz Ivanovca, a u osnovnoj školi u Bednji predstave će izvesti Dramska grupa iz Kotoribe i Amatersko dramsko kazalište iz Svetog križa Začretje.

U svakom gradu i naselju održat će se po dvije predstave, a nakon toga u Ivancu će biti zajedničko druženje svih izvođača i bandova. Medijski pokrovitelj Rege je Radio Ivanec, koji će u svom programu i direktno prenositi predstave koje će biti igrane u ivanečkoj kino dvorani.