Ned25022018

Posljednje izmjene09:24:08 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Kazalište

ZABAVNA VEČER Valentinovska večer KUD-a Lepoglavski pušlek


KUD Lepoglavski pušlek i ove je godine za Valentinovo građanima poklonio večer smijeh, glazbe i plesa.

NAJAVA Valentinovska večer Lepoglavskog pušleka


Povodom Valentinova, KUD Lepoglavski Pušlek 17. veljače (subota) organizira u lepoglavskom Domu kulture (Tawan), s početkom u 18 sati, "Valentinovsku večer".
Uz Pušleke, koji će odigrati nekoliko predstava/skečeva, okupljene će svojim nastupom zabaviti i gosti večeri - folklorna skupina te tamburaši KUD-a Klenovnik.
Ulazak na " Valentinovsku večer" je slobodan.

VEČER GLUME Pušleki ponovno nasmijali publiku


Ovogodišnji dobitnik gradskog priznanja – KUD Lepoglavski pušlek, održao je, u okviru programa proslave Dana grada Lepoglave, Večer glume.

GFUK U VIŠNJICI (FOTO) Očeš nečeš, doktor nasmijao 300-tinjak gledatelja


GFUK (Glumački festival u Krapini) i ove je godine gostovao u Višnjici, i ovog puta zahvaljujući tvrtki HIS koja je pokrila troškove gostovanje predstave koju je u sportskoj dvorani OŠ Izidora Poljaka u Višnjici pratilo 300-njak gledatelja.

NAJAVA "Očeš nečeš, doktor" 1. svibnja u Višnjici


Glumački festival u Krapini (GFUK) i ove godine gostuje u Višnjici. Na praznik rada, 1. svibnja, u okviru Festivala, u Višnjici će gostovati Kerekesh teatar s predstavom "Očeš nečeš, doktor".

TJEDAN SMIJEHA U LEPOGLAVI Na dvije kazališne predstave odigrane u Lepoglavi skupilo se tek 40-ak gledatelja


Iznenađujuće mali broj gledatelja pratio je u nedjelju, 19. ožujka dvije kazališne predstave s kojima je ove godine u Lepoglavi gostovala manifestacija Tjedan smijeha, koju u Varaždinskoj županiji organizira Kerekesh teatar.

NAJAVA Tjedan smijeha dolazi u nedjelju u Lepoglavu


Tjedan smijeh, u organizaciji Kerekesh teatra, u nedjelju (19. 3.) dolazi u Lepoglavu i to s dvije predstave – predstavom za djecu "Hrabri mornar" i predstavom "Shirley Valentine" s Ksenijom Pajić u naslovnoj ulozi.

NAJAVA Kazališne noći u Lepoglavi


Lepoglava će nadolazećeg vikenda biti središte amaterskog kazališta sjeverne Hrvatske. Naime, Kulturno umjetničko društvo Lepoglavski pušlek organizira u Lepoglavi, 11. i 12. ožujka, 7. kazališne noći.

NAJAVA Valentinovska večer uz Lepoglavski pušlek


KUD Lepoglavski pušlek organizira 10. veljače (petak) "Valentinovsku večer". Manifestacija je to koju članovi Lepoglavskog pušleka već tradicionalno organiziraju povodom Valentinova.
"Valentinovska večer" održat će se u Domu kulture u Lepoglavi s početkom u 18 sati.

KAZALIŠNE NOĆI U LEPOGLAVI Dvije večeri smijeha uz glumce amatere


Šestu godinu zaredom KUD Lepoglavski pušlek u Lepoglavi je organizirao manifestaciju Kazališne noći koja okuplja KUD-ove i udruge koje njeguju glumački amaterizam. Uz domaćina - KUD Lepoglavski pušlek i pušlekove mlade snage - Mladi Pušlek, na 6. kazališnim noćima nastupili su i KUD Općine Cestica, KUD Gruntovec – Sigečko srce, KUD Marof – Novi Marof, Udruga žena Reka, Udruga žena Velio srce Sveti Đurđ, AKUD Jesenje, KUU Komedijaši Stažnjevec, Udruga Stara brv Gornja Voća i KUD Strahoninec.

NAJAVA Glumački festival u nedjelju gostuje u Višnjici s predstavom Histriona "Diogeneš"


Glumačka družina Histrioni gostovat će 10. travnja (nedjelja) u Višnjici s predstavom "Diogeneš". Riječ je o predstavi koja će u sportskoj dvorani OŠ Izidora Poljaka u Višnjici, s početkom u 20 sati, biti izvedena u okviru 9. glumačkog festivala u Krapini (GFUK).

KAZALIŠTE Kereksh Teatar u okviru festivala Tjedan smijeha gostovao u Lepoglavi


Komedijom "Ljubaf" lepoglavskoj se publici, u okviru sedmog po redu kazališnog festivala Tjedan smijeha, predstavio Kerekaesh Teatar.

NAJAVA Kereksh Teatar u četvrtak u Lepoglavi s predstavom "Ljubaf"


U četvrtak, 10. ožujka u Lepoglavi će u okviru kazališnog festivala 7. tjedan smijeha, koji se od 4. do 13. ožujka, u organizaciji Kerekesh teatra održava u gradovima s područja Varaždinske županije, nastupiti Kerekesh teatar s komedijom "Ljubaf". Predstava će početi u 19 sati u sportskoj dvorani OŠ Ante Starčevića.

NAJAVA U Lepoglavi 10. ožujka gostuje Kerekesh teatar s komedijom "Ljubaf", ulaznice 30 kuna


7. tjedan smijeha – kazališni festival koji se od 4. do 13. ožujka, u organizaciji Kerekesh teatra održava u gradovima s područja Varaždinske županije, u četvrtak, 10. ožujka  dolazi u Lepoglavu. Tog će dana, u 19 sati, u sportskoj dvorani OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi biti odigrana kazališna predstava "Ljubaf". 

NAJAVA Kerkesh Teatar u okviru festivala Tjedan smijeh 10. ožujka dolazi u Lepoglavu


Od 4. do 13. ožujka trajat će jedan od najvećih kazališnih festivala u Hrvatskoj – 7. tjedan smijeha. Ove će godine Festival "probiti" granice Varaždina i gostovati u drugim gradovima Varaždinske županije među kojima je i Lepoglava.

10 GODINA POSTOJANJA KUD-a LEPOGLAVSKI PUŠLEK Desetljeće rada proslavljeno s vjernom publikom, prijateljima i slavljeničkom tortom


- Sjećamo se, kao da je bilo jučer, dana kada je Štefanija Kuća došla na ideju da se u Lepoglavi osnuje društvo koje će njegovati kajkavski govor kroz prikaz starinskih običaja i glumu. O tome je razgovarala s Nadom Kuća koja je prihvatila ideju, a ubrzo su se oko njih okupili i drugi koju su tu ideju poduprli postavši članovi - osnivači Lepoglavskog pušleka - Barica Simbol, Jožica Uršanić, Kristina Kuća, Josip Uršanić, Ivan Uršanić, Milan Tvarog, Ivan Dubovečak, Franjo Geček, Dragutin Breški, Božidar Žunar, Josip Tvarog i Dragica Slamnik – istaknula je predsjednica KUD-a Štefica Bizek tijekom programa kojim je KUD Lepoglavski pušlek proslavio desetljeće postojanja i rada.

KAZALIŠNA PREDSTAVA Miševi i mačke razveselili mališane


Tribine školske sportske dvorane u Lepoglavi bile su u petak navečer ispunjene do posljednjeg mjesta. Razlog tome bile su miševi i mačke. Naime, u tjednu u kojem se obilježava Dan grada, Grad Lepoglava je svojim najmlađim građanima poklonio predstavu Hrvatskog narodnog kazališta iz Varaždina "Miševi i mačke naglavačke", nastaloj prema priči Luke Paljetka.

U VIŠNJICI GOSTOVAO GFUK Kerekesh teatar nasmijao brojnu publiku u Višnjici


Glumački festival u Krapini (GFUK) nije održavanjem ograničen samo na Krapinu i okolicu već ruši teritorijalne okvire. Tako je stigao i do Višnjice u kojoj je odigrana komedija "Ljubaf" u izvedbi Kerekesh teatra.

NAJAVA Kerekesh teatar s predstavom "Ljubaf" u četvrtak gostuje u Višnjici


U četvrtak, 16. travnja od 20 sati u sportskoj dvorani OŠ Izidora Poljaka u Višnjici, u okviru Glumačkog festivala u Krapini (GFUK), gostuje Kerekesh teatar s predstavom – "Ljubaf".

KAZALIŠNE NOĆI Vikend smijeha u Lepoglavi


Proteklog su vikenda u Lepoglavi, u organizaciji KUD-a Lepoglavski pušlek, održane pete po redu Kazališne noći.

NAJAVA Valentinovo uz Lepoglavski pušlek


Povodom Valentinova KUD Lepoglavski Pušlek organizira "Valentinovsku večer". Na samo Valentinovo, 14. veljače u lepoglavskom Domu kulture, od 18 sati, članovi Pušleka odigrat će nekoliko predstava. No, to nije sve.