Sub15082020

Posljednje izmjene11:11:40 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Izložbe IZLOŽBA SLIKA DAVORA PETAKA Ritam vedrine u Gradskoj knjižnici

IZLOŽBA SLIKA DAVORA PETAKA Ritam vedrine u Gradskoj knjižnici


- Kad mi bilo teško ja bih se sjetio Davorovih slika koje vraćaju toplinu i ponesu vas da zaboravite brige i probleme koje imate. Njegove slike nadopunjuju, griju i daju osjećaj da je život lijep – riječi su to koje je na otvaranju izložbe "Ritam vedrine" akademskog slikara Davora Petaka, izrekao recenzent izložbe Zlatko Baranašić.
Izložba je otvorena u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u Lepoglavi, a na njoj se autor, inače rodom iz Kamenice, lepoglavskoj publici predstavio ciklusom koji čini dvadesetak pejzaža napravljenih u tehnici akrila i ulja na platnu nastalih u posljednjih desetak godina.

- Davor Petak je slikar emocija koji je progovorio kroz boju, poteze kista, dočaravajući svijet umjetnosti koji nije svakom dostupan. Njegovi pejzaži prirodno su okruženje svakog čovjeka. Međutim, interpretacija ovakvog viđenja moguća je samo kroz oči autora koji ju je doživio na takav, a ne na neki drugi način. Zato su njegova djela tako puna života, razigrana, pulsirajuća i nadasve nadahnjuju vedrinom što sve zajedno budi zanimanje za promatranjem i uživanjem u njegovim djelima – rekao je Baranašić ističući da je ime Davora Petaka već sada ušlo u povijest likovne umjetnosti ovog kraja, Hrvatske, ali i van njenih granica.

Ispred organizatora izložbe – Gradske knjižnice Ivana Belostenca Lepoglava nazočnima se obratila ravnateljica Karmela Geček zahvalivši se autoru na dodatnoj vedrini koju su njegove slike donijele u prostor knjižnice.

- Ako gledajući moje slike sa sobom ponesete bar malo vedrine ja ću biti zadovoljan – proučio je prigodom otvorenja izložbe autor izloženih slika Davor Petak zahvalivši se pri tom svima koji su pomogli njenom postavljanju.

Izložbu je, ispred glavnog pokrovitelja - Grada Lepoglave, otvorio lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.
- Kao gradonačelnik ponosan sam što grad Lepoglava ima ovakve ljude kao što je Davor Petak koji je svojim slikama u naše živote unio vedrinu koja nam ponekad nedostaje – istaknuo je otvarajući izložbu gradonačelnik Škvarić.

Otvorenje izložbe svojim je nastupom upotpunio Ženski pjevači zbor Collegium Artistcum.

Izložba će biti otvorena u narednih mjesec dana. Razgledati se može u radnom vremenu Gradske knjižnice.