Ned22072018

Posljednje izmjene11:26:52 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Izložbe IZLOŽBA Lepoglavskoj se publici predstavlja slikar Antun Možar

IZLOŽBA Lepoglavskoj se publici predstavlja slikar Antun Možar


Protekla je godina za lepoglavskog slikara Antuna Možara bila iznimno produktivna. U tom je vremenu Antun napravio 40-tak slika na temu mrtve prirode nacrtanih tušem koje je odlučio predstaviti lepoglavskoj publici na izložbi koja je 31. ožujka otvorena u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u lepoglavskom Domu kulture.

- Želio sam vidjeti kako publika reagira na moje nove radove – istaknuo je prigodom otvorenja izložbe "Mrtva priroda" samozatajni lepoglavski slikar Antun Možar otkrivajući da su izložene slike nastale u 2014. godini kojoj je prethodio period autorove stvaralačke pauze.
Ispred domaćina izložbe, Gradske knjižnice Ivana Belostenca, autor se na odluci da svoje radove izloži u prostoru čitaonice zahvalila ravnateljica Karmela Geček.
- Mi domaći ponekad najmanje znamo o našim domaćim ljudima i njihovom radu. Ovo nam je prilika da upoznamo rad jednog domaćeg kreativnog likovnog stvaraoca – istaknula je ravnateljica Geček nakon čega je izložbu otvorio zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač.

- U brojnim se prigodama možemo uvjeriti kako vrijedne ruke naših sugrađana stvaraju nešto po čemu je naš grad prepoznatljiv. Važno je da ovakvim aktivnostima promičemo naše nadarene ljude kakav je i slikar Antun Možar – rekao je Kovač zahvalivši se Gradskoj knjižnici na organizaciji brojnih kulturnih događanja u gradu Lepoglavi.

Otvorenje izložbe popraćeno je glazbenim nastupom mladog darovitog lepoglavskog glazbenika Doriana Varovića te pjesmama Dragutina Bezeka koje je pročitala voditeljica programa Branka Funda.

Izložba se može razgledati do 30. travnja u radno vrijeme Gradske knjižnice Ivana Belostenca.