Sri29012020

Posljednje izmjene06:30:59 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Gradska knjižnica GRADSKA KNJIŽNICA Šibenčanka Maja Klarić lepoglavskoj publici predstavila knjigu o hodočašću Camino de Santiago

GRADSKA KNJIŽNICA Šibenčanka Maja Klarić lepoglavskoj publici predstavila knjigu o hodočašću Camino de Santiago


Putopjesniknja iz Šibenika - Maja Klarić, u Gradskoj je knjižnici Ivana Belostenca u Lepoglavi održala zanimljivo predavanje "Vrijeme badema". Okupljenima je predstavila svoju četvrtu izdanu knjigu "Vrijeme badema", putopis s hodočašća Camino de Santiago, 880 km dugog puta koji je prehodala 2010. godine.

Gošća iz Šibenika na predavanju je publiku upoznala s hodočašćem Camino de Santiago koje povezuje mjestašce Saint Jean Pied du Port na jugu Francuske s gradom Santiago de Compostela u Galiciji, do kojeg je Majina četveročlana hodočasnička družina stigla nakon prepješačenih 780 kilometara. No, to nije bio kraj njihova putovanja već su nastavili pješačiti još tri dana do mjesta Finisterre na obali Atlantskog oceana.

Putopis "Vrijeme badema" prva je Majina knjiga u prozi, nakon tri zbirke putopisnih pjesama: "Život u ruksaku" koja prepričava njezina europska putovanja, "Quinta Pitanga" koja je nastala tijekom boravka u Brazilu te "Nedovršeno stvaranje" koje je napisala tijekom putovanja po Peruu, Boliviji, Argentini, Čileu i Ekvadoru.

Gostovanje i predavanje Maje Klarić u Lepoglavi organizirala je Gradska knjižnica Ivana Belostenca. Prema riječima ravnateljice Karmele Geček time je ispunjena višegodišnja želja Gradske knjižnice da se lepoglavskoj publici, s nekim od svojih dijela, predstavi upravo Maja Klarić.