Ned16022020

Posljednje izmjene05:11:06 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Gradska knjižnica IZ GRADA Podjelom sadnica završilo obilježavanje Dana planete Zemlje

IZ GRADA Podjelom sadnica završilo obilježavanje Dana planete Zemlje


Podjelom 400 sadnica lipe, bagrema i kestena završene su aktivnosti kojima je u gradu Lepoglavi obilježen Dan planete Zemlje. 

Nakon globalne ekološke akcije Zelena čistka, u koju se redovito uključuje grad Lepoglava i koja je i ove godine provedena na cijelom gradskom području te sadnje mladih stabala japanskih trešanja u centru Lepoglave, građanima je podijeljeno 400 medonosnih sadnica koje će, uz očuvanje zelenog pojasa, u budućnosti koristiti pčelama za ispašu.

Sadnice su podijeljene zahvaljujući projektu Pčelarske udruge "Čmelico" iz Bednje koja želi osigurati prostor za ispašu pčela te stvoriti preduvjet za održivost pčelarstva te Gradu Lepoglavi koji podupire aktivnosti poput ove, a koje doprinose očuvanju zelene Lepoglave.
U projekt su se na području grada Lepoglave uključili i Turistička zajednica grada Lepoglave i TKIC organizirajući podjelu sadnica u sve tri osnovne škole na gradskom području te na prostoru Gaveznice gdje je po sadnice došao velik broj zainteresiranih građana.

- Grad Lepoglava podržava, ali i organizira brojene aktivnosti kojima je cilj zaštiti i sačuvati naš prekrasan zeleni okoliš. S obzirom na veliki interes građana, čije želje ova gradska uprava redovito osluškuje i nastoji ih realizirati, razmišljamo da Grad za sljedeću godinu nabavi još više sadnica koje ćemo besplatno podijeliti našim građanima – poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić.