Sri29012020

Posljednje izmjene06:30:59 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Gradska knjižnica PREDAVANJE Vrijeme anđela Zdenke Andrijić

PREDAVANJE Vrijeme anđela Zdenke Andrijić


Gošća Gradske knjižnice Ivana Belostenca Lepoglava bila je Zdenka Andrijić. Ta svestrana autorica koja piše poeziju, prozu, prevodi druge autore, uređuje knjige, ucrtava zvijezde te doziva anđele i pjeva im, održala je predavanje naslovljeno Vrijeme anđela. Ujedno je riječ o naslovu jedne od njezinih knjiga.

Anđeli su njezini cjeloživotni pratitelji. Iako je postojalo vrijeme u kojem se udaljila od njih i gotovo ih zaboravila, što je istaknula na predavanju, oni su stalno bili uz nju, a nakon niza teških godina vratila se svojim nebeskim pratiteljima, živeći s njima svakodnevno te radeći sve uz njihovu pomoć.

"Danas znam da smo blagoslovljeni rođenjem na Zemlji. Dana nam je prilika za rast duše, kroz korijenje slobode izbora. Svakoga dana iznova o tome sami odlučujemo. Čak i kad nam se učini da to netko drugi – Bog ili sudbina ili okolina – čini umjesto nas. Danas znam koliko moćnu pomoć imamo ovdje: zlatnu i anđeosku. Samo trebamo odlučiti hoćemo li joj otvoriti vrata svojih života" – zapisano je u knjizi Vrijeme anđela Zdenka Andrijić.