Pon06072020

Posljednje izmjene02:49:17 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Gradska knjižnica NAJAVA PREDAVANJA Kako se u svom vrtu prilagoditi sve češćim klimatskim promjenama

NAJAVA PREDAVANJA Kako se u svom vrtu prilagoditi sve češćim klimatskim promjenama


Na koji se način, kad je vrt u pitanju, prilagoditi sve češćim klimatskim promjenama, zainteresirani mogu doznati na predavanju "Uspješan biovrt unatoč teškoj klimatskoj godini", koje će se održati u petak, 17. listopada, u 18 sati u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u Lepoglavi, a nakon kojeg će biti organizirana razmjena sjemenja.

Predavanje, u suradnji s Gradskom knjižnicom, organizira udruga "Biovrt – u skladu s prirodom", a održat će ga Silvija Kolar – Fodor, predsjednica udruge "Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica tekstova rubrike "Biovrtlarica" u prilogu Vrt časopisa 24sata, kolumnistica na portalu Naturala.hr, autorica bloga "U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, administratorica foruma Vrtlari, zaljubljenica u prirodu i dugogodišnja biovrtlarka.

Na predavanju će biti prezentirano mnoštvo savjeta kako se na svom vrtu prilagoditi sve češćim klimatskim promjenama. Naime, zadnjih nekoliko godina svjedočili smo velikim sušama, dok je ova godina bila iznimno kišna. Takve godine izuzetno otežavaju uzgoj hrane na vlastitim vrtovima. Međutim, postoje i praktična rješenja i znanja koja će vam pomoći kako da i u takvim godinama imate zadovoljavajući urod na svom vrtu, navodi se u najavi predavanja nakon kojeg će biti organizirana razmjena sjemenja na koje se pozivaju svi pojedinci i udruge koje čuvaju ili žele čuvati domaće sjeme u svojim vrtovima i tako doprinijeti očuvanju biološke raznolikosti.