Čet09072020

Posljednje izmjene03:36:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Gradska knjižnica "POTEC" JOSIPA PALJAKA Sabrana djela istaknutog društvenog djelatnika i pjesnika

"POTEC" JOSIPA PALJAKA Sabrana djela istaknutog društvenog djelatnika i pjesnika

Do posljednjeg su mjesta čitaonicu Gradske knjižnice Ivana Belostenca ispunili prijatelji, znanci i članovi obitelji Josipa Paljaka kako bi nazočili predstavljanju knjige  "Potec" u kojoj je, dvije godine nakon Josipove smrti, objavljen dio njegova literarnog i proznog stvaralaštva, govora kojima se u posebnim prilikama obraćao javnosti te izbor novinskih članaka koje je pisao za Jutarnji list.

Uz Josipove unuke i prijatelje, knjigu su, čitajući odabrane tekstove, okupljenima predstavili supruga Štefanija te djeca Tomislav i Ivana. Upravo je supruga Štefanija najzaslužnija što je knjiga ugledala svijetlo dana i javnosti približila pjesničko i prozno stvaralaštvo Josipa Paljaka za kojeg je recezentica knjige, profesorica Olja Gregur, kazala da je bio istinski osjećajna i poetska duša.
- Svaki redak i stih vezan je za autorov život i odraz je njegovih misli – dodala je profesorica Gregur.

Obitelj Paljak, nakladnik knjige, poklonila je po jedan njen primjerak knjige svima koji su ovom prilikom još jednom odali počast istaknutom društvenom djelatniku i pjesniku.

Predstavljanje knjige "Potec" pjesmom je uveličao oktet Adagio.