Uto31032020

Posljednje izmjene11:33:39 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Gradska knjižnica Predavanje o biovrtlarstvu izmamilo građane u knjižnicu

Predavanje o biovrtlarstvu izmamilo građane u knjižnicu

Međimurska udruga "Biovrt – u skladu s prirodom", u suradnji s lepoglavskom Gradskom knjižnicom, održala je u četvrtak, 7. ožujka u Lepoglavi predavanje pod nazivom "Tehnike sijanja u kućnoj radinosti i važnost očuvanja sjemenja starinskih vrsta".

Predavanje je održala Silvija Kolar-Fodor koja se već 8 godina intenzivno bavi biovrtlarstvom pa svoje znanje i iskustva dijeli sa svima koji na prirodan način žele uzgajati kulture u svojim vrtovima i voćnjacima.

Na predavanju, koje je izazvalo veliki interes građana, bile su prezentirane tehnike uzgoja presadnica i bilja u kućnoj radinosti i na otvorenom te prednosti i nedostaci pojedinih metoda.

- Važnost očuvanja starih sorti otpornih na nametnike i bolesti bez primjene pesticida i herbicida, dodatni je imperativ današnjeg doba u kojem sve više postajemo svjesni štetnosti prekomjernog zagađenja cijelog planeta i bolesti nastalih kao direktne posljedice toga – istaknula je, između ostalog, predavačica Silvija Kolar-Fodor.

Predavanje je upućivalo na probleme prekomjernog zagađivanja i na važnost očuvanja bioraznolikosti bez koje nema ni opstanka, a po završetku su svi zainteresirani mogli mijenjati ili kupiti starinske sorte sjemenja.