Uto15102019

Posljednje izmjene04:52:20 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Gradska knjižnica Dostupna i literatura za maturu

Dostupna i literatura za maturu

matura-knjige

Kako bi se učenici s područja našeg grada uspješno pripremili za polaganje državne mature, Gradska knjižnica Lepoglava je za svoje korisnike kupila svu dostupnu stručnu literaturu koja omogućava učenicima da se vrlo uspješno i  samostalno pripreme za državnu maturu.

Od prikupljene literature svakako valja izdvojiti niz priručnika, Kako napisati esej na državnoj maturi", Davora Piskača, jedini je radni priručnik koji se bavi problematikom sastavljanja i pisanja eseja na državnoj maturi. "Hrvatski na državnoj maturi", Emine Calogjere (HINUS), "Matura@hr: priručnik za hrvatski jezik na državnoj maturi", kao i "Matura+: dodatni obrazovni materijal za državnu maturu iz hrvatskoga jezika za četverogodišnje strukovne škole"Žarka i Marije Gazzari (Školska knjiga), pružaju pregled teorije i povijesti književnosti te gradiva hrvatskog jezika od prvog do četvrtog razreda srednje škole.

Sve što je potrebno za pripremu državne mature iz matematike naći ćete u priručnicima "Matematika za državnu maturu – osnovna razina" i "Matematika za državnu maturu – viša razina", autora Ivice Blagoje.