Uto15102019

Posljednje izmjene04:52:20 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Gradska knjižnica Tuga i radost pjesničke večeri

Tuga i radost pjesničke večeri

poetska-vecer-n

Obilje tuge, ali i radosti gotovo je bilo opipljivo u petak 19.11. u čitaonici Doma kulture na poetsko-glazbenoj večeri "Moj prijatelju, mene više nema..." koja je bila posvećena Vesni Parun i Dobriši Cesariću. Najljepše stihove spomenutih velikana hrvatske poezije tom su prilikom čitali Katica Veseljak, Štefica i Josip Paljak, Miljenka Varović, Josip Podskečki, Ana Vresk i Olja Gregur.

Zlarinsku divu bujne južnjačke ljepote u stalnoj potrazi za ljubavlju prisutnih pedesetak ljubitelja poezije ispratilo je uz stihove Tina Ujevića i njegove skladbe "Odlazak" u izvedbi Arsena Dedića. "Dom na cesti", "Zahvalnost", Manifest ljubavi" i neponovljiva "Ti koja imaš nevinije ruke" samo su neke od pjesama koje su ispunile čitaonicu sjetom i pokojom suzom.

Nakon što se ispratila Crna maslina, dalmatinska Anna Magnani, prisutne je dočekala legendarna "Balada iz predgrađa" koju su slijedili i "Pjesma mrtvog pjesnika", Tiho o tiho govori mi jesen" te svima znane "Voćka poslije kiše" i "Slap" koje su tiho, ispod glasa recitirali i posjetitelji.

Glazbenu kulisu romantičnim instrumentalima na gitari pružio je mladi Dorijan Varović dok je s publikom pjevao Vlado Hehet dvije starogradske kompozicije, "Teško mi je zaboravit tebe" i "Bolujem ja boluješ ti". Poetsko-glazbena večer imala je i video ugođaj; projicirani su video spotovi starih pjesama, a večer je završila spotom "Zagrebačkim ulicama".

Prepuna čitaonica Doma kulture još je jednom pokazala kako je idealan prostor za ovakve manifestacije kojih očito nedostaje pjesničkim lepoglavskim dušama, a kojih je daleko više nego što se smatra.