Ned17022019

Posljednje izmjene04:39:39 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Turizam BOŽIĆNI SAJAM I Lepoglava dobila svoj Božićni sajam

BOŽIĆNI SAJAM I Lepoglava dobila svoj Božićni sajam


U Lepoglavi je po prvi puta održan Božićni sajma na kojem su svoje proizvode posjetiteljima ponudili uglavnom izlagači s gradskog područja - OPG Butko, Domaća radinost Stjepan Zagoršćak, Čipkarsko društvo "Danica Bresler", izvorni kipar Dragutin Jamnić, Obrt za proizvodnju tradicionalnih suvenira “Preša”, TKIC d.o.o., Školska zadruga "Stezica" OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave, Školska zadruga "Korpica" OŠ Ivana Rangera iz Kamenice i Međunarodnog kluba prijatelja te Licitarski obrt Gladović iz Klenovnika.
Na Sajmu su se mogli kupiti autohtoni lepoglavski proizvodi i suveniri, između ostali lepoglavska čipka, cekeri, logožari, licitarski proizvodi, minijaturne zagorske hižice, purani i vrganji od drva te ukrasi i razglednice koje su izradili osnovnoškolci. Također, na Sajmu se mogla nabaviti i prva lepoglavska slikovnica "Čipkarice i zmaj" te fotomonografija "Lepoglava".

I dok su stariji posjetitelji mogli na štandovima kupiti božićni poklon, djecu su zabavljali Djeda Mrazovi koji su ih darivali slatkišima.
Sajam je organizirao Agro-turistički klaster "Lepoglava" u suradnji s Turističkom zajednicom grada Lepoglave i Turističko kulturno-informativnim centrom.