Ned17022019

Posljednje izmjene04:39:39 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Turizam CVIJET ZA LJEPŠI GRAD Nataliji Gal nagrada za najuređeniju kuću i okućnicu, a Nadici Đura za najuređeniji balkon

CVIJET ZA LJEPŠI GRAD Nataliji Gal nagrada za najuređeniju kuću i okućnicu, a Nadici Đura za najuređeniji balkon


Najljepše uređena kuća i okućnica na području grada Lepoglave je ona Natalije Gal, slijedi kuća i okućnica Štefanije Žuliček te ona Štefanije Vrabelj. Najljepše uređen balkon je balkon Nadice Đura. Slijede ga balkoni Blaženke Zgrebec i Biserke Kos. Rezultati su to ovogodišnje akcije Cvijet za ljepši grad koja je završila prigodnom svečanošću na kojoj su nagrađenima dodijeljene nagrade i priznanja. 

Tijekom završne svečanost otvorena je u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u lepoglavskom Domu kulture prigodna izložba fotografija te izložba likovnih radova polaznika dječjih vrtića u Lepoglavi i Žarovnici te učenika osnovnih škola iz Lepoglave, Kamenice i Višnjice na temu Cvjetna livada.

Uz nagrađene u kategoriji najljepše uređene kuće i okućnice te balkona priznanja su dodijeljena u posebnoj kategoriji – Skriveni cvijet u kojoj su ocjenjivane i kuće koje su  u proteklih godinu dana dobile nove fasade. Dobili su ih Agata Novak, Ljubica Posavec, Milan Mađar, Mladen Kuća, Sandra Pavlek i Božica Loparić.

- Ovogodišnja akcija Cvijet za ljepši grad održava se po 14. puta. Ova izložba je finale naše akcije koju Turistička zajednica grada Lepoglave provodi tijekom cijele godine. Ove godine su izložene 103 fotografije kuća među kojima su i tri nagrađene u svakoj kategoriji. U posebnoj kategoriji Skriveni cvijet, koju smo uveli prije tri godine, ocjenjivali smo uređenost kuća koje su protekle godine dobile novu fasadu i tako nam uljepšale Lepoglave. Paralelno s tim nagrađujemo najbolje likovne i literarne radove učenika s područja grada Lepoglave nastale na zadanu temu iz ekologije – pojasnila je direktorica Turističke zajednice Ljubica Dubovečak  ističući kako je po broju izloženih fotografija otvorena izložba jedna od većih unazad pet godina.
- Vidljivo je da sve više građana uređuje svoje kuće i okućnice. Uz to, projektom sufinanciranja izgradnje fasada kuće su dodatno uređene. Drago mi je da akcija ide dalje i da se u nju uključuju djeca koja će kad odrastu zasigurno uređivati svoje kuće – dodala je Ljubica Dubovečak pozvavši građane da se i iduće godine jave u turistički ured i uključe u akciju Cvijet za ljepši grad koja kreće u travnju.

 
Među učenicima nagrade za najbolja likovna ostvarenja dobili su Helena Županić iz OŠ Ivana Rangera u Kamenici, Fran Kučar iz OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi te Ivana Milešić iz OŠ Izidora Poljaka u Višnjici, dok su nagrade za najbolje literarne radove dodijeljene Petri Murić iz lepoglavske OŠ Ante Starčevića, Klaudiji Dukarić iz OŠ Izidora Poljaka iz Višnjice te Maji Husnjak, učenici OŠ Ivana Rangera iz Kamenice - školi kojoj je pripalo posebno priznanje za kreativnost.

- Povjerenstvo je ove godine imalo jako težak zadatak jer je broj sudionika akcije bio veći od 100. Jako sam zadovoljan viđenim, ljudi su se potrudili, svojim su angažmanom i trudom uljepšali ne samo svoje okućnice nego i vizuru cijelog grada  – istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća grada Lepoglave Robert Maček pozvavši i ostale građane da se uključe u akciju Cvijet za ljepši grad.


Zadovoljstvo nastojanjima građana da uljepšaju vizuru grada istaknuo je i prvi čovjek grada Lepoglave, gradonačelnik Marijan Škvarić.
- Kad govorimo o gradu Lepoglavi onda prije svega govorimo o gradu projekata, o onome što se radi u njemu i što on pruža svojim građanima. Uvijek je kod nas prisutna percepcija što će pomisliti netko tko dolazi u Lepoglavu, da li mu grad izgleda lijepo? Ova izložba pokazuje da naš grad izgleda sve ljepše i ljepše. Zaslužni su za to naši građani koji uređuju svoje kuće i okućnice, ali i Grad Lepoglava  koji se uključio u uređenje cesta i javnih površina. Bitno je istaknuti da smo pomažući građanima koji su izgradili 73 nove fasade i zamijenili stolariju doprinijeli da naš grad izgleda ljepše. Dugi niz godina davali smo tisuće cvjetnih sadnica našim građanima i mjesnim odborima, postavili smo dječja igrala i uredili zelene površine – rekao je na kraju svečanosti gradonačelnik Marijan Škvarić.