Čet15112018

Posljednje izmjene10:43:02 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Turizam PROMOCIJA Zbog čipke iz Hong Konga u Lepoglavu

PROMOCIJA Zbog čipke iz Hong Konga u Lepoglavu


Lepoglava se ove godine našla na meti novinara iz Dalekog istoka. Nakon što je reportažu o Lepoglavi ljetos napravila novinarska ekipa japanskog modnog časopisa Eclat, u Lepoglavu su nedavno stigli novinarka Hung Wing See Jessica i fotograf Colin Lam iz Hong Kong Apple Dailya. I ovog je puta razlog posjete novinara iz Dalekog istoka Lepoglavi bila lepoglavska čipka.

Novinari iz Hong Konga bili su gosti Turističke zajednice grada Lepoglave koja je organizirala njihov posjet crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije i Galeriji lepoglavske čipke gdje im je predstavljena način njene izrade i povijest lepoglavskog čipkarstva. Obišli su i muzej lepoglavske čipke te izložbu minerala bilježeći pri tom marljivo sve viđeno. Prikupljeni materijal iskoristit će za reportažu o jedinstvenostima Hrvatske. Jednu od malobrojnih koje su odlučili predstaviti u časopisu Hong Kong Apple Daily, dajući joj tako veliko priznanje, bit će lepoglavska čipka i Lepoglava.
Osim u Lepoglavi, novinarska ekipa iz Hong Konga, za posjeta Hrvatskoj, boravila je još u Zagrebu i Istri.