Ned07062020

Posljednje izmjene02:39:55 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Poljoprivreda Još jedno predavanje o HZPSS-a

Još jedno predavanje o HZPSS-a

poljoprivreda-predavanje

Interesentano su predavanje na teme provedbe ARKOD-a (identifikacija zemljišnih čestica), IPARD program u RH, novi Zakon o poljoprivredi i izravnim plaćanjima te Nitratna direktiva odnosno kontrola onečišćenja u poljoprivredi jučer održali stručni savjetnici Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu.

Predavanje je organizirao grad Lepoglava u suradnji s Hrvatskim zavodom za poljoprivrednu savjetodavnu službu. 50-tak okupljenih poljoprivrednika, obrtnika, zadrugara i zainteresiranih građana pozdravio je u uvodnom izlaganju predsjednik Gradskog vijeća Zorislav Rodek naglasivši važnost informiranja zainteresiranih strana o novim trendovima u razvoju poljoprivredne proizvodnje kao preduvjetu cjelokupnog gospodarskog razvoja grada.

Prisutni su nakon, ali i u tijeku predavanja postavljali razna pitanja na koja su u većini slučajeva dobili konkretne odgovore kako bi unaprijedili svoju proizvodnju ili se samo informirali o implementaciji Zakona. Ovo dinamično predavanje još je jedno u nizu koje Grad organizira kako bi pokušao informirati lokalne gospodarstvenike i poduzetnike o dodatnim mogućnostima financiranja i jačanja na tržištu kao dio svojih antirecesijskih mjera.

Foto: Bojan Migač