Ned09082020

Posljednje izmjene07:49:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Poduzetništvo Euvita cluster u Lepoglavi

Euvita cluster u Lepoglavi

U ponedjeljak, 19. studenog 2012.g. u 13 sati, održan je sastanak u organizaciji Euvita clustera, LAG-a Sjeverozapad i grada Lepoglave te u suradnji s Agro-turističkim klasterom „Lepoglava“ na temu Nove mogućnosti organiziranja i razvoja malog i srednjeg poduzetništva u djelatnosti proizvodnje i prerade hrane (posebno ekološke proizvodnje) te pripreme za korištenje sredstava EU Fondova.

Sastanak se odvijao u čitaonici Gradske knjižnice, a sudjelovalo je 14 vlasnika poslovnih subjekata i predstavnika grada Lepoglave, općina Cestice, Sračinca, Vidovca te Petrijanca.

Na sastanku su prezentirane mogućnosti proizvodnje i prerade određenih vrsta voća, povrća te ljekovitog bilja, ali i mogućnosti višenamjenskog korištenja biomase. Euvita cluster je zainteresiranima ponudio partnerstvo u smislu organiziranja resursa, znanja i slično.

Sastanak je bio osmišljen kao način upoznavanja zainteresiranih sa svim tim mogućnostima te se naknadno zainteresirani mogu također javiti u Projektno – razvojni ured za dodatne informacije.

Nakon same prezentacije, otvorena je rasprava na istu temu u kojoj su sudjelovali svi prisutni.