Ned09082020

Posljednje izmjene07:49:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Poduzetništvo Bespovratna sredstva stigla i u Lepoglavu

Bespovratna sredstva stigla i u Lepoglavu

lepoglava

Lepoglavski poduzetnici ali i obrazovne ustanove prepoznali su program Poduzetnički impuls kao dodatni poticaj za poboljšanje kvalitete poslovanja ili obrazovanja. Poduzetnički impuls program je Vlade RH i Ministarstva poduzetništva i obrta kojima se dodjeljuju bespovratni poticaji poduzetnicima i obrtnicima. U 2012. program je obuhvaćao 24 projekta koja su bila objavljena u tri ciklusa, a ukupno je podijeljeno 376 milijuna kuna. Interes je ove godine bio velik, za prvi je krug natječaja bilo prijavljeno čak 11 tisuća projekata.

No državni su novac uspjeli osigurati i lepoglavski poduzetnici. Najuspješnije poduzeće bilo je Wenker-Križanec d.o.o. iz Donje Višnjice koje je dobilo 700 tisuća kuna u okviru projekta GAZELE. Cilj tog projekta je jačanje konkurentnosti subjekata malog gospodarstva koji svojim poslovanjem ostvaruju tržišnu uspješnost, povećavaju zaposlenost i ubrzano se razvijaju – gazele. Ovu je potporu dobilo samo deset poduzeće iz cijele zemlje.

34 tisuća kuna stiglo je u poduzeće Hodalj d.o.o. u sklopu projekte normizacija i znakovi kvalitete. Njegov je cilj uporaba normi i znakova kvalitete koji zajedno s pouzdanim tehnološkim rješenjem pridonose povjerenju kupaca, upravljaju rastom tržišta i potiču razvoj te se time osnažuje konkurentnost hrvatskih poduzetnika na jedinstvenom europskom tržištu.

U Poduzetničkom impulsu uspješna je bila i višnjička Osnovna škola Izidora Poljaka. Za program obrazovanje za poduzetništvo za učeničke zadruge dobila je 13 tisuća kuna.