Pon18012021

Posljednje izmjene10:40:23 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Poduzetništvo Čipka i na dubrovačkom tržištu

Čipka i na dubrovačkom tržištu

cipkarice_prodaja_uska

- Tržište za čipku postoji samo ga treba pronaći – rekla je Verica Dubovečak, predsjednica Čipkarskog društva "Danica Brössler" iz Lepoglave, pokazujući suvenire od čipke koje Društvo prodaje na brojnim sajmovima i manifestacijama što ih članice posjećuju tijekom godine.

- Ove smo godine izlagale i još ćemo izlagati na sajmovima diljem Hrvatske i u Sloveniji. Svugdje postoji interes za lepoglavsku čipku, kako za sam proizvod tako i za prezentaciju njene izrade – dodaje Dubvečak. Prodaja čipke posebno je dobro krenula na samom jugu Hrvatske – u Dubrovniku.

Zahvaljujući višegodišnjim nastupima na dubrovačkim manifestacijama Čipkarsko društvo "Danica Brössler" "otvorilo" je dubrovačko tržište na kojem se čipka nudi turistima iz cijelog svijeta. Dubrovački gosti lepoglavsku čipku mogu kupiti, što nerijetko i čine, u dubrovačkim hotelima, aerodromu, muzeju i suvenirnicama. Pri tom su najčešći kupci Japanci.

Lepoglavska čipka sve je češće poklon što ga u protokolarnim prilikama koriste ministarstva. - Čipku otkupljujemo od lepoglavskih čipkarica te je prodajemo ministarstvima koji je kasnije daruju na raznim susretima i sastancima - pojašnjava Dejan Bjelivuk, predsjednik Udruge Ekomuzej Lepoglava koja se također uključila u plasman lepoglavske čipke na tržište.