Ned09082020

Posljednje izmjene07:49:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Poduzetništvo Holcim rođendan slavio i u Lepoglavi

Holcim rođendan slavio i u Lepoglavi

holcn

Međunarodna kompanija Holcim svoju je stotu godišnjicu uspješnog poslovanja u svijetu, odnosno dvadesetu u Hrvatskoj obilježila upravo na prostoru oko Osnovne škole Ante Starčevića u Lepoglavi. No, rođendanska proslava održana 6. svibnja bila je pomalo neuobičajena.

Osamdeset direktora i članova Uprave Holcima iz deset europskih zemalja postavljali su i brusili rubnike i tlakavce na školskom prilazu te zaštitili petstotinjak voćki u školskom voćnjaku.Dio njih prihvatio se posla i u gradskom parku. Tamo su uređivali staze i odstranjivali zakržljale plodove sa stabala. Za radove na obje lokacije upravo je Holcim darovao potreban građevinski materijal.

Kako je otkrio predsjednik Uprave Holcima Hrvatska Mario Grassl, volonterski način proslave rođendana u Holcimu nije novost. - Naša je tradicija da svake godine u drugoj zemlji volontiramo. Drago mi je da je to ove godine Lepoglava u kojoj uspješno posluje naš kamenolom Mineralni agregati u Očuri.

Rođendanske želje Holcimu uputili su učenici i djelatnici OŠ Ante Starčevića, lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić i njegov zamjenik Alojz Gredelj, predsjednik Gradskog vijeća Zorislav Rodek i zamjenik varaždinskog župana Milan Pavleković.